Έρευνα για τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης στις χώρες της Ε.Ε. - OlaDeka

Έρευνα για τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης στις χώρες της Ε.Ε.

Τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη έχει η Ελλάδα
Έρευνα για τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά το μόνιμο γραφείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες -FIA Eurocouncil, με επιστολή προς τον Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια.

Η Ομοσπονδία ζητά συγκεκριμένα να γίνει έρευνα για το πώς καθορίζονται οι τιμές των καυσίμων στο βασικό εμπορικό κέντρο της Ευρώπης και στην αγορά λιανικής, καθώς και για τη λειτουργία του μηχανισμού καθορισμού των τιμών, από την τιμή αγοράς μέχρι τα τελικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΠΑ, που είναι μέλος της διεθνούς Ομοσπονδίας, στην επιστολή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο πρόεδρος της FIA Eurocouncil, Werner Kraus, επισημαίνει ότι «το γεγονός ότι οι τιμές στα πρατήρια εξαρτώνται κυρίως από τις τιμές της αγοράς spot του Ρότερνταμ, για τον καταναλωτή-οδηγό αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη. Διότι αποδεικνύει στην πράξη, πως κάθε άλλο παρά διαφανής είναι ο μηχανισμός καθορισμού των τιμών, ενώ δεν προωθείται πνεύμα εμπιστοσύνης των καταναλωτών στη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς πετρελαίου».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ευρωπαϊκή έρευνα τιμών, η χώρα μας έχει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη για την αμόλυβδη βενζίνη, μετά την Ολλανδία ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria