Παιδικές Κατασκηνώσεις - OlaDeka

Παιδικές Κατασκηνώσεις

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα λειτουργήσει και φέτος            τις παιδικές κατασκηνώσεις στο Σούνιο Αττικής για τα παιδιά των υπαλλήλων ή συνταξιούχων             του Υπουργείου καθώς και των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών, ψαράδων).

Οι κατασκηνώσεις θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ εκτός από τα έξοδα μετακίνησης (εισιτήρια) που θα βαρύνουν τους κατασκηνωτές.
Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν, όπως προαναφέραμε, παιδιά αγροτών                        και υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ηλικίας 7 έως 15 ετών, βεβαιουμένης με πιστοποιητικό γεννήσεως, δηλαδή παιδιά που γεννήθηκαν από το έτος 1996 μέχρι και το έτος 2004.
Οι κατασκηνωτικές περίοδοι για το 2011 είναι:
1         Από 4 Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου
(μικτή αγοριών-κοριτσιών ηλικίας 7-12 ετών)
2         Από 22 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου
(μικτή αγοριών-κοριτσιών ηλικίας 7-12 ετών)
3         Από 8 Αυγούστου μέχρι 26 Αυγούστου
(μικτή αγοριών-κοριτσιών ηλικίας 13-15 ετών)
Οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, που θα συνοδεύουν αυτήν, από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  της Περ/κής Ενότητας Καστοριάς.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, τριάντα πέντε (35) ημέρες πριν από κάθε κατασκηνωτική περίοδο, δηλαδή για την 1η περίοδο η κατάθεση των αιτήσεων και των λοιπών δικαιολογητικών θα γίνει μέχρι 1 Ιουνίου 2011, για την 2η περίοδο μέχρι 18 Ιουνίου 2011  και για την 3η περίοδο μέχρι 4 Ιουλίου 2011.
Σημειώνουμε τέλος, ότι η προσφορά των κατασκηνώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης        & Τροφίμων είναι πολύ σημαντική, γιατί δίνεται η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, κυρίως από περιοχές με χαμηλά εισοδήματα και απομακρυσμένες από τη θάλασσα, να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ διακοπές.
               
Στις κατασκηνώσεις θα απασχοληθούν επίσης σαν ομαδάρχες παλαιά στελέχη των κατασκηνώσεων, παιδιά υπαλλήλων ή αγροτών και σαν κοινοτάρχες πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Πανεπιστημιακών Σχολών, ή Γυμναστικής Ακαδημίας, ή άλλων Σχολών καθώς και άτομα που έχουν αποφοιτήσει από την Σχολή Στελεχών Κατασκηνώσεων ή παλαιοί κατασκηνωτές που έχουν διακριθεί για τις ικανότητές τους, σύμφωνα με το άρθρο 14 του κανονισμού λειτουργίας των κατασκηνώσεων, ηλικίας, για μεν τους ομαδάρχες 16-18 ετών, για δε τους κοινοτάρχες 19-24 ετών.
Για την επιλογή των ομαδαρχών-κοινοταρχών απαιτείται αίτηση, την οποία μπορούν                                να προμηθεύονται, οι ενδιαφερόμενοι, από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, συνοδευόμενη από πιστοποιητικό γεννήσεως ή επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας καθώς                 και ιατρική γνωμάτευση από Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο, ότι δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική αρρώστια ή άλλο αίτιο που εμποδίζει την συμμετοχή στις εκδηλώσεις            της κατασκήνωσης.
Όλες οι αιτήσεις ομαδαρχών και κοινοταρχών μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά θα κατατίθενται              στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Καστοριάς 35 ημέρες πριν από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.
Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Καστοριάς,            κ.κ. Σαρρή Δημήτριο και Δήμζα Αθηνά, τηλ. 24673 50243 & 2467350234.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria