Παπούλιας: "Χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι έχουν δώσει ότι ήταν να δώσουν" - OlaDeka

Παπούλιας: “Χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι έχουν δώσει ότι ήταν να δώσουν”

<– Με μια φράση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε στον κ.Παπανδρέου το μήνυμα της κοινωνίας
– Ποιά ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού – Σχεδόν 2 ώρες κράτησε η συνάντηση
– ‘Ολη η συνομιλία των 2 ανδρών μπροστά στις κάμερες
– Για “συναίνεση λαού” μίλησε ο πρωθυπουργός

Οξύτατη παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος ζήτησε επι της ουσίας από τον πρωθυπουργό να μην πάρει νέα μέτρα! Στην συνομιλία των δυο ανδρών μπροστά στις κάμερες ο κ.Παπούλιας δεν δίστασε επίσης να υποδείξει στον κ.Παπανδρέου οτι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι λάθος!

“Tα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε”.

Πρόσθεσε οτι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

Ο κ.Παπανδρέου απάντησε με την φράση που έχουμε ξανακούσει πολλές φορές από πέρυσι: “Γι΄ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμνετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους, αν δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα.”

Eτσι, ο κ. Παπούλιας είπε στον κ.Παπανδρέου αυτά που όλος ο κόσμος συζητάει.

Και όλα αυτά:

Την ώρα που ο μέσος έλληνας ετοιμάζεται να πληρώσει με φόρο πολυτελείας το γάλα των παιδιών του, το λάδι αλλά και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης που πάνε από το 13 στο 23%.

Την ώρα που οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας σκέφτονται ήδη με τρόμο τον επόμενο χειμώνα που θα τους βρεί με την διπλάσια τιμή του πετρελαίου σε σχέση με φέτος.

Την ώρα που μειώνεται αναδρομικά το αφορολόγητο που σημαίνει λιγότερο καθαρό μηνιαίο εισόδημα.

Την ώρα που οι συνταξιούχοι βλέπουν να μπαίνει εισφορά στις επικουρικές πάνω από 300 ευρώ, να μειωνονται από 3% έως 10% οι κυριες συνταξεις έως 1.400 ευρω και ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στις συνταξεις πάνω από 1.700 ευρώ.

Αυτήν την ώρα που ο πολίτης επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μπει φρένο στην χωρίς έλεος επιβολή μέτρων στους πολίτες.

Ξεκινώντας την κουβέντα μπροστά στις κάμερες ο κ.Παπανδρέου εκτίμησε οτι από τις χθεσινές συναντήσεις ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές.
“Αλλά αυτό που χρειάζεται”, πρόσθεσε, “είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος”.

Πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν γίνει σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Η συνάντηση των 2 ανδρών διήρκεσε περιπου 2 ώρες και όταν ο πρωθυπουργός βγαίνοντας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος απάντησε:

«Τις αποφάσεις θα τις υλοποιούμε με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και μεταξύ των κομμάτων και μέσα στον ελληνικό λαό».

‘Ολη η δήλωση Παπανδρέου:

«Επιδίωξη μας είναι η εθνική συνεννόηση. Είμαι ανοιχτός σε κάθε καλή ιδέα και πρόταση από τα κόμματα και κάθε υπεύθυνο φορέα, αρκεί αυτές οι προτάσεις να έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη των δύσκολων στόχων που έχει θέσει η χώρα μας. Η Ελλάδα μπορεί. Παρά τις όποιες προφητείες οι θυσίες έχουν πιάσει τόπο, έχουμε πιάσει πολύ δύσκολους στόχους και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι και αυτό είναι εγγύηση για τη σιγουριά του κόσμου, εγγύηση για μία αναπτυξιακή πορεία. Αυτές τις αποφάσεις θα τις υλοποιούμε με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και μεταξύ των κομμάτων και μέσα στον ελληνικό λαό».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria