Αφού ... ΔΕΝ... - OlaDeka

Αφού … ΔΕΝ…

Να δείξει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι ελέγχει την κατάσταση…
ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από τα ΝΕΑ.
Η κυβέρνηση, έπειτα από σηµαντικές επιτυχίες στον τοµέα της µείωσης των ελλειµµάτων – από15,4% το 2009 στο 10,5% το 2010! – αλλά και την ψήφιση γενναίων µεταρρυθµιστικών νόµων, όπως ο «Καλλικράτης» και το ασφαλιστικό, εµφανίζεται τους τελευταίους µήνες να έχει χάσει την πυξίδα της. Φαίνεται να ψάχνεται να βρει ποια πορεία θα πρέπει να ακολουθήσει και συγχρόνως να έχει χάσει τα ανακλαστικά της.

(Σημείωση Αντίλογου : Η κατά 4,9 πτώση στο Έλλειμμα όταν έχουν ληφθεί μέτρα πλέον των 7,2 μονάδων μάλλον δεν είναι θρίαμβος για την κυβέρνηση… Όσον αφορά την “γενναία μεταρρύθμιση” στο ασφαλιστικό σας καλώ να κάνετε μία επανάληψη στα άρθρα της εφημερίδας σας όταν η κυβέρνηση Καραμαλή προσπάθησε να σουλουπώσει λίγο την κατάσταση…)

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αργοπορία στην υπόθεση του «Spiegel».
Αντί η κυβέρνηση να αντιδράσει ακαριαία, διαψεύδοντας σε όλους τους τόνους το καταστροφικό και προβοκατόρικο σενάριο επιστροφής της χώρας στη δραχµή, µπέρδεψε τις γραµµές της µεταξύ Λουξεµβούργου και Αθήνας και απάντησε δυο ώρες αργότερα!

Αν ήταν ανοιχτές οι τράπεζες και οι αγορές, η απίστευτη αυτή καθυστέρηση θα ισοδυναµούσε µε ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας. είναι φανερό ότι τόσο οι αγορές όσο και οι ξένες κυβερνήσεις περιµένουν – εδώ και τώρα – ένα θετικό µήνυµα από την Αθήνα. περιµένουν από τον κ. Παπανδρέου να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση και ότι προχωρεί µε αποφασιστικότητα τις µεγάλες µεταρρυθµίσεις που έχει αναλάβει.

Αν η κυβέρνηση δήλωνε χωρίς καθυστερήσεις ότι προχωράει µε γρήγορες διαδικασίες έως το τέλος του 2011 σε ένα σηµαντικό πρόγραµµα αποκρατικοποιήσεων – για παράδειγµα, την πώληση όλων των αεροδροµίων, την πώληση της ∆επα, του οπαπ, αλλά και µέρους του ποσοστού που κατέχει το κράτος στον οτε, αυτό είναι βέβαιο πως θα είχε άµεσο αντίκτυπο στις Βρυξέλλες και στις αγορές. Χρειάζεται να προκαλέσουµε νέα «θετικά σοκ» για να µπορέσουµε να κερδίσουµε και πάλι την εµπιστοσύνη των δανειστών µας.

Κι αυτό µπορεί να το κάνει µόνον ο κ. Παπανδρέου.

(Σημείωση Αντίλογου : Όντως μόνο αυτός μπορεί εκ μέρους της κυβερνήσεως να το κάνει . αλλά ΌΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ , εδώ και 18 μήνες ΟΥΤΕ μπορεί , ΟΥΤΕ θέλει να ΣΠΑΣΕΙ αυγά .
Τί καθόμαστε λοιπόν και συζητάμε ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ σενάρια τύπου “Αν ο Πρωθυπουργός”
Αφού … ΔΕΝ…)
Πηγη: Αντίλογος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria