Σφράγισε... το εισιτήριο για τον τελικό η “Μπάρτσα” - “Φρέναρε” τη Ρεάλ ο διαιτητής - OlaDeka

Σφράγισε… το εισιτήριο για τον τελικό η “Μπάρτσα” – “Φρέναρε” τη Ρεάλ ο διαιτητής

Ισόπαλο 1-1 έληξε το “clasico”, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ντε Μπλέιγκερε ακύρωσε γκολ των Μαδριλένων στο 46′, όταν το αποτέλεσμα ήταν ακόμα στο 0-0, στερώντας από τη Ρεάλ την ευκαιρία να κυνηγήσει το… θαύμα.

Για τρίτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια η Μπαρτσελόνα θα δώσει το “παρών”στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της και με παρακαταθήκη τη νίκη με 2-0 από τον αγώνα του “Μπερναμπέου” πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Το πρώτο ημίχρονο άργησε να αποκτήσει ενδιαφέρον. Η Ρεάλ επέλεξε να αγωνιστεί με την τακτική των αντεπιθέσεων, κυρίως με τους Κριστιάνο Ρονάλντι και Ντι Μαρία, ενώ η Μπαρτσελόνα που είχε τον έλεγχο, τα… χάλαγε στην τελική προσπάθεια.

Το παιχνίδι όμως πήρε “φωτιά” από το από το 32′ και μετά, αφού οι Καταλανοί ανέβασαν την απόδοση τους και με κινητήριο μοχλό τον Μέσι, έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ (οι επεμβάσεις του Κασίγιας ήταν σωτήριες)!

Η είσοδος του Τζίμι Τζαμπ πριν την έναρξη της επανάληψης φαίνεται πως λειτούργησε.. ευεργετικά για τους “μερένγγες”. Στο 46′ ο Ιγκουαΐν βγήκε απέναντι από τον Βαλντές και τον πλασάρει εύστοχα, αλλά νωρίτερα ο διαιτητής είχε δείξει φάουλ, όταν ο Ρονάλντο -ενώ έπεφτε στο έδαφος- έριξε… με τον ώμο κάτω τον Μαστσεράνο. Η φάση -του αγώνα όπως αποδείχθηκε- ήταν πεντακάθαρη και έτσι ο Ντε Μπλέιγκερε στέρησε από τη Ρεάλ την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να κυνηγήσει το την πρόκριση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει το 1-0, όταν στο 53′ ο Ινιέστα βρήκε υποδειγματικά τον Πέδρο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Κασίγιας.

Οι αλλαγές που έκανε η Ρεάλ (ο Μουρίνιο παρακολούθησε τον αγώνα από ξενοδοχείο, αφού ήταν τιμωρημένος από την ΟΥΕΦΑ) την αναζωογόνησαν! Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο 63′ ο Ντι Μαρία… χάζεψε τον Μασκεράνο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και έκανε σουτ-κεραυνό, η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Βαλντές. Η μπάλα επανήλθε στον Αργεντονό, ο οποίος ‘έστρωσε στον Μαρτσέλο, που από κοντά έκανε το 1-1.

Η Ρεάλ έψαξε στην συνέχεια ένα ακόμα γκολ, αλλά οι κούραση των παικτών της δεν της επέτρεψε κάτι παραπάνω. Έτσι η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την πρόκριση κόντρα στην μεγάλη της αντίπαλο και περιμένει την αυριανή αναμέτρηση για να δει την αντίπαλο της στις 28 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ (89′ Αμπιντάλ), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90+1′ Αφελάι), Βίγια (73′ Κεϊτά)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Αρμπελόα, Ντιαρά, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Κακά (60′ Εζίλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (55′ Αντεμπαγιόρ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντε Μπλέικερε (Βέλγιο)
ΒΟΗΘΟΙ: Βάλτερ Βρόμανς, Μαρκ Σίμονς (Βέλγιο)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria