Η αποκάλυψη της ΔΑΠ για τις μεθοδεύσεις Διαμαντοπούλου - OlaDeka

Η αποκάλυψη της ΔΑΠ για τις μεθοδεύσεις Διαμαντοπούλου

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που έκανε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ και Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας, Νίκος Μπατσικούρας, σε ανάρτηση μέσο του blog της

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ <http://dap.gr/node/201>.
Η αποκάλυψη σχετίζεται με το γεγονός πως απ΄ τα σχέδια που κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας διαρρέουν στον τύπο, σχετικά με τον επερχόμενο «Καλλικράτη» στην Ανώτατη Εκπαίδευση, διαφαίνεται πως η πολιτική ηγεσία αντιμετωπίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά Ιδρύματα που βρίσκονται σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες.
Εξόφθαλμο παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως παρόλο που γίνεται προσπάθεια συγχώνευσης των ΑΕΙ κάθε περιφέρειας σε μια διοικητική οντότητα, μοναδική εξαίρεση σε αυτά τα σχέδια αποτελεί η περιφέρεια Κρήτης.
Το στέλεχος της Γαλάζιας Νεολαίας, έχοντας σημαντική συνδικαλιστική δράση και παρουσία στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις τάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, επισημαίνει εύστοχα:
«Ας μας εξηγήσουν πως υπάρχει ανάγκη για απορρόφηση, συγχώνευση ή κατάργηση, στα πλαίσια γεωγραφικής και χωροταξική εγγύτητας, μόνο των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, του Παντείου, της ΑΣΟΕΕ, του Χαροκόπειου, του Γεωπονικού, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου…
Ενώ την ίδια ώρα αφήνουν σχεδόν ανέγγιχτα, με καταργήσεις ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ Τμημάτων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς και το ΤΕΙ Κρήτης. Τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο, μάλλον, είναι πρωταθλητής σε παραρτήματα Τμημάτων και Σχολών, τα οποία υπάρχουν διάσπαρτα σε πόλεις και κωμοπόλεις ανά την Κρήτη.
Ας ελπίσουμε πως η ηγεσία του Υπουργείου έχει να δώσει μια καλή εξήγηση, η οποία να αποσυνδέει την κομματική της πελατεία στο νησί, με τη διαφαινόμενη ad-hoc εφαρμογή του ακαδημαϊκού Καλλικράτη στην Κρήτη».
Από το βράδυ της Κυριακής η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει αναδημοσιευθεί σε δεκάδες ηλεκτρονικά έντυπα και ιστολογία, με αποτέλεσμα το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις και να αναμένεται συνέχεια σε πολιτικό επίπεδο.
Όπως διαφαίνεται, οι Γαλάζιοι νεολαίοι είναι αποφασισμένοι, εν όψη φοιτητικών εκλογών κι ελέω ανυπαρξίας της ΠΑΣΠ απ’ τις Σχολές, όχι απλά να ανεβάσουν τους τόνους αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις να ασκήσουν απευθείας κριτική στο ΠΑΣΟΚ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria