Δημοσκόπηση έκπληξη! Το 91,2% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα - Στο 1,7% η ψαλίδα - OlaDeka

Δημοσκόπηση έκπληξη! Το 91,2% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα – Στο 1,7% η ψαλίδα

Έκλεισε η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα με τη διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο 1,7% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα δύο κόμματα να παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,9% έναντι 25,2 στην αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Φεβρουάριο και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 20,2% έναντι 20,1% που είχε τον Φεβρουάριο.

Η πτώση του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα μεγάλη ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι την πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν επωφελείται η Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει ποσοστό 9%, ο ΛΑΟΣ με ποσοστό 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,4%, οι Οικολόγοι 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το κόμμα του κ. Δημαρά 2,5%.

Μεγάλο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι το 91,2% θεωρεί πως ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε πριν από τις εκλογές το πρόβλημα του ελλείμματος και του ελληνικού χρέους. Επίσης, το 59% των πολιτών τάσσονται υπέρ ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού.

Μεγάλο ποσοστό 18,6% συγκεντρώνει η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ 10,2% των ερωτηθέντων δεν έχει ακόμα αποφασίσει. Με ένα τέτοιο αποτέλεσμα πάντως αδιευκρίνιστων ψήφων και αναποφάσιστων είναι επισφαλές ποιά μπορεί να είναι η συμπεριφορά τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει 9κομματική η Βουλή.

Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο το 71,4% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ μόνο το 27,1% το κρίνει θετικά. Πάντως, υπάρχει αύξηση των αρνητικών μονάδων, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό τον Φεβρουάριο ήταν 66,2%. Αρνητικά κρίνουν οι πολίτες και το έργο της Νέας Δημοκρατίας κατά 73,14% αυξημένο κατά το παρελθόν και μόνο το 24,3% το κρίνει θετικά.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 31,3%, ενώ ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 24,1%. Πάντως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ που συγκεντρώνει ποσοστό 44,6%.

Στην ερώτηση για το εάν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η κυβερνητική πολιτική, το 69,5% απαντά αρνητικά και το 27,9% απαντά θετικά. Μάλιστα, το 77,6% δεν κρίνει ως αποτελεσματική την πολιτική της κυβέρνησης και μόνο το 19,7% την κρίνει ως αποτελεσματική.

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιό από τα κόμματα θεωρούν ότι δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία 15,8%, το ΣΥΡΙΖΑ 13,9%, το ΚΚΕ 10,9% και ο ΛΑΟΣ 4,5%.

Πάντως, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 66,9% των πολιτών δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές και μόνο το 22,7% επιθυμεί πρόωρες. Πάντως, ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο το 85,3% πιστεύουν ότι η οικονομική τους κατάσταση χειροτέρεψε και μόνο 1,1 η οικονομική τους κατάσταση βελτιώθηκε. Μάλιστα, το 84% θεωρεί πως δυνάμωσε ο φόβος και μόνο για το 8,9% δυνάμωσε η ελπίδα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria