Παίρνουμε νέο δάνειο 60δις – Δίνουμε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελ.Βενιζέλος - OlaDeka

Παίρνουμε νέο δάνειο 60δις – Δίνουμε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελ.Βενιζέλος

Ως δεδομένο παρουσιάζεται από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία πως η χώρα μας τον Ιούνιο θα πάρει νέο ”πακέτο σωτηρίας” ύψους 60 δις ευρώ για να τα ”βγάλουμε πέρα” το 2012 και το 2013 και μάλιστα για εγγυήσεις θα υποθηκεύσουμε δημόσια περιουσία.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία Dow Jones και Reuters, που επικαλούνται Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, αναμένεται νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα ύψους 60 δις ευρώ, το οποίο θα επικυρωθεί τον επόμενο μήνα.

Ανώνυμα ο Έλληνας κυβερνητικός παράγοντας αποκαλύπτει πως το νέο πακέτο θα καλύπτει τα επιπρόσθετα κεφάλαια ύψους 27 δις ευρώ και 32 δις ευρώ που υπολογίζεται ότι χρειάζεται η χώρα το 2012 και το 2013.

Υπάρχουν μάλιστα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία προυπόθεση για το νέο δάνειο θα είναι η πλήρης αποχώρηση του Δημοσίου από τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και το Αεροδρόμιο ”Ελ. Βενιζέλος”.

Μάλιστα από τις Βρυξέλλες διαρρέεται πως η Ευρωζώνη θέλει ως ενέχυρο κρατική περιουσία ακόμη και για την 5η δόση του Ιουνίου, ενώ αναμένεται να επιμείνει σε σκληρά μέτρα, όπως απολύσεις στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση ως τώρα δεν έχει σχολιάσει τα δημοσίευματα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria