36η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς 5-8 Μαΐου 2011 - OlaDeka

36η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς 5-8 Μαΐου 2011

               

                                                        
            Η πιο επιτυχημένη , από κάθε άποψη, θεωρείται  η 36η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς που κλείνει σήμερα τις πύλες της  στο  Εκθετήριο Δημοπρατήριο της ακριτικής πόλης.
Επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχών, 147 έκθετες κάλυψαν 10.500 τ.μ ενώ
24 παρέμειναν δυστυχώς σε λίστα περιμένοντας  κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής.
Επιτυχημένη από άποψη προσέλκυσης ξένων εμπορικών επισκεπτών που φέτος έφτασαν τους εξακόσιους  από όλο σχεδόν τον κόσμο.
Επιτυχημένη από άποψη εργασιών και συμφωνιών και τέλος επιτυχημένη και στην περίπτωση του Gala  όπου σ’ ένα φαντασμαγορικό Show 27 έκθετες παρουσίασαν την τελευταία λέξη της μόδας σε ότι αφορά την γούνα και το δέρμα.
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κ. Ηρακλής Καλλισθένης ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων πως θα μπορούσε η Διεθνής Έκθεση της Καστοριάς από τρίτη που είναι αυτήν την στιγμή στον κόσμο να πάει ένα βήμα παραπάνω  απάντησε λέγοντας ότι  το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μεγαλύτερος χώρος. Τίποτα άλλο.
Οι εκθέτες έχουν εμπιστοσύνη στον Σύνδεσμο και αποδείχτηκε ότι  προχώρησε στην προσθήκη του χώρου στην αριστερή πλευρά του Δημοπρατηρίου. Αμέσως  γέμισε καινούρια περίπτερα.
Έτσι θα γίνει με το καινούριο κτίριο των 3.200 μέτρων που σχεδιάζουμε  προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Όμως ο κ. Καλλισθένης εξέφρασε το παράπονο του από την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην Διεθνή Έκθεση Γούνας.
Είναι κρίμα η τρίτη Έκθεση Γούνας στον κόσμο με εμπορεύματα που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ να μην εγκαινιάζεται από τον αρμόδιο υπουργό.
Είναι ο μοναδικός κλάδος αυτήν την στιγμή που βρίσκεται σε άνθηση  και φέρνει συνάλλαγμα .Ένας κλάδος που αξίζει της προσοχής της Πολιτείας.
Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς αποτελεί το μεγάλο γεγονός όχι μόνο της Καστοριάς, την πηγή της γούνας στη χώρα μας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας με ενδιαφερόμενους αγοραστές από όλες της χώρες του κόσμου.
   Το ενδιαφέρον που δείχνουν έμποροι και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο γίνεται εντονότερο κι αυτό γιατί οι Καστοριανοί και Σιατιστινοί γουναράδες εκτός την τεχνογνωσία που διαθέτουν παρακολουθούν όλες τις τάσεις της μόδας, τόσο στη γούνα όσο και στο δέρμα, και σε συνεργασία με διάσημους σχεδιαστές, παρουσιάζουν ότι καλύτερο έχει να δείξει η αγορά της γούνας παγκοσμίως.
Μοναδικές δημιουργίες με απαράμιλλο γούστο και αισθητική υψηλών απαιτήσεων, παρουσίασαν στο κοινό για μια ακόμα φορά οι γουνοποιοί της Καστοριάς και της Σιάτιστας.
Συλλογές εμπνευσμένες από την εκλεκτική φινέτσα και το στυλ που αρμόζει στο πολύτιμο υλικό της γούνας κατέκτησε τις εντυπώσεις του απαιτητικού κοινού  που διαπίστωσε πως η κομψότητα και η καλαισθησία έχει απαραιτήτως να κάνει με την ποιότητα και την υψηλή αισθητική.
Η δημιουργική διάθεση των σχεδιαστών και οι καινοτομίες στις ραφές, ο συνδυασμός του κλασικού και του μοντέρνου, ήταν το αποκορύφωμα περίφημων συλλογών που κατατάσσονται στο  απαιτητικό επίπεδο του χώρου της υψηλής μόδας.
Πανέμορφα παλτά, ζακέτες και αξεσουάρ από γούνα βιζόν, αλεπού, ζεμπελίνα, τσιντσιλά και άλλα, φτιαγμένα με εκπληκτική τεχνική, παρουσιάστηκαν από  επώνυμα μοντέλα,  και έδειξαν στους πολυπληθείς προσκεκλημένους τις νέες τάσεις της μόδας.
                      Επίσκεψη Τουρκικής Αντιπροσωπείας
Τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή  της αντίστοιχης Τουρκικής Έκθεσης  κ. Τουράν Γκουλτάρκ επισκέφτηκε τα περίπτερα της 36 Διεθνούς Έκθεσης Γούνας .
Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι συνεχάρησαν τον πρόεδρο και του γενικό γραμματέα κκ Καλλισθένη και Γκιάτα και συζήτησαν τους τρόπους  συνεργασίας των δυο εκθέσεων προς όφελος και των δυο χωρών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria