«Αντώνη, έχε υπόψη σου ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» - Η δραματική τηλεφωνική επικοινωνία των 2 ανδρών - OlaDeka

«Αντώνη, έχε υπόψη σου ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» – Η δραματική τηλεφωνική επικοινωνία των 2 ανδρών

‘Εγινε μια ημέρα πριν παρουσιάσει το ΖΑΠΠΕΙΟ 2 ο κ. Σαμαράς
– Οι 2 άνδρες έχουν συχνή τηλεφωνική επικοινωνία
– ‘Ολος ο διάλογος

Η φράση αυτή βγήκε από τα χείλη του κ. Παπανδρέου μια ημέρα πριν ανακοινώσει στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς το οικονομικο πρόγραμμα του κόμματός του.

‘Οπως αποκαλύπτει ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ήταν Τετάρτη 11 Μαΐου, την παραμονή του «Ζαππείου 2». Το τηλέφωνό του χτύπησε και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν μια γνώριμη φωνή: αυτή του Πρωθυπουργού.

Για μία ακόμη φορά οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία συζήτησαν, χωρίς μεσολαβητές, τις τελευταίες εξελίξεις. Η συνομιλία τους, που έγινε εν μέσω των πιέσεων για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, πυροδότησε, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά σενάρια, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι δυο τους έχουν ανοιχτή γραμμή, παρά τις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις τους.

Τι είπαν στο τηλέφωνο

«Αντώνη, καταλαβαίνω ότι αύριο θα πεις πράγματα στο Ζάππειο» είπε ο Πρωθυπουργός στον κ. Σαμαρά.
«Ναι, αύριο θα καταθέσω μια ολοκληρωμένη πρόταση για έξοδο από την κρίση» φέρεται να του απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ και τον προέτρεψε να διαβάσει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, τονίζοντας τις λέξεις «κοστολογημένο» , «εφαρμόσιμο» και «ρεαλιστικό» .

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στην οικονομική κατάσταση και στο πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται και επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ: «Εχε υπόψη σου ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη». Ο κ. Σαμαράς έκανε τη δική του ανάλυση και η συζήτηση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά, πάντοτε γύρω από την τρέχουσα επικαιρότητα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria