Στις 13.30 ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Η συνάντηση λεπτό προς λεπτό στο NewsIt - OlaDeka

Στις 13.30 ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Η συνάντηση λεπτό προς λεπτό στο NewsIt

“Παραφωνίες’ υπουργών ενώ ο Παπανδρέου θέλει “καθαρές λύσεις”
– Ποιοι λένε “τα ψέματα τέλειωσαν” και ποιοι θέλουν εκλογές
– Τα διλήμματα που θα πέσουν στο τραπέζι μετά τις βολές Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου
– Ποιοι λένε ότι “κλείδωσε” ο ανασχηματισμός

Ομοφωνία θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός, θα την απαιτήσει στο σημερινό έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Ωστόσο το … τραπέζι του υπουργικού είναι μοιρασμένο. Υπάρχουν οι υπουργοί που εκτελούν τη γραμμή και τα μέτρα, αλλά και εκείνοι που βάζουν εμπόδια.

Ευθέως ο Α. Λοβέρδος ζήτησε αλλαγές προσώπων, δηλαδή ανασχηματισμό, και λίγο μετά προστέθηκε και η Ά. Διαμαντοπούλου.

Ανοιχτές δηλώσεις, ανοιχτή κόντρα, όμως χωρίς ονόματα. Τα όνόματα όμως υπάρχουν. Στο κάδρο έχουν μπει τόσο η Λ. Κατσέλη, όσο και η Τ. Μπιρμπίλη, αλλά και ο Χ. Καστανίδης μετά τα περί ανάγκης απόλυτης πλειοψηφίας για τα νέα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο.

Το σημερινό υπουργικό είναι άτυπο. Δεν θα κρατηθούν δηλαδή πρακτικά και αναμένεται η συνεδρίασή του να είναι θυελλώδης.

Ο Πρωθυπουργός θα απαιτήσει, εκ νέου, απόλυτη σύμπνοια για να βρει επιτέλους η κυβέρνηση το βηματισμό της.
Στην περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί κάποιοι λένε ότι τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό των εκλογών που φαίνεται όμως ότι είναι η έσχατη λύση για τον Γ. Παπανδρέου. Το δεύτερο σενάριο θέλει ανασχηματισμό.

Το δίλημμα έχει ξαναπέσει στο τραπέζι από τον Γ. Παπανδρέου και για μερικές ημέρες φάνηκε να λειτουργεί. Τώρα όμως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η τρόικα απαιτεί να προχωρήσουν τα μέτρα.

Ακόμη και αν το υπουργικό δεχθεί μια κοινή και ενιαία γραμμή, ακόμη κι αν ο Πρωθυπουργός προχωρήσει στην καρατόμηση εκείνων που αντιδρούν ή βάζουν εμπόδια παραμένει ανοιχτό το ερώτημα αν η κοινοβουλευτική ομάδα θα ακολουθήσει και έτσι επιστρέφουμε και πάλι στο πρώτο σενάριο, δηλαδή τις εκλογές.

Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται ένα ακόμη ερώτημα για το περιεχόμενο της συζήτησης του Πρωθυπουργού με τον Κ. Παπούλια, πέραν της συνήθους ενημέρωσης. Και εδώ κάποιοι τονίζουν ότι το timing δεν είναι τυχαίο, όμως κάποιοι άλλοι απαντούν ότι πρόκειται απλά για επικοινωνιακό παιχνίδι και κίνηση τακτικής με μήνυμα πριν αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός του Υπουργούς του.

“Κλείδωσε” ο ανασχηματισμός;

Αν και ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να αποκλειστεί ανά πάσα στιγμή, οι περισσότεροι τον τοποθετούν αμέσως μετά την έγκριση του οδικού χάρτη από το υπουργικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια, στη Βουλή όμως θα πρέπει να …τελειώσουν και τα ψέματα με τους τους βουλευτές, οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν με την ψήφο τους.

“Η πολιτική σταθερότητα είναι όρος για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Θεωρώ ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα είναι έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού της” δήλωσε ο Μ. Παπαϊωάννου.

“Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να προχωρήσει χωρίς συναινέσεις. Δεν μπορούμε να παλεύουμε μόνοι μας”, δήλωσε από την πλευρά του ο Λ. Γρηγοράκος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria