Όλα δείχνουν αναδιάρθρωση – Πότε και πως θα γίνει - OlaDeka

Όλα δείχνουν αναδιάρθρωση – Πότε και πως θα γίνει

– Οι παρασκηνιακές διεργασίες και τα πρόσωπα ”κλειδιά”
– Συμφωνούν Γερμανοί και Αμερικανοί – ”Κλωτσάει” η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα
– Πιθανότερη λύση η επιμήκυνση στο χρόνο αποιπληρωμής των ομολόγων

Πέρα από βαρύγδουπες διαψεύσεις δεδομένο είναι πως τα νούμερα δεν βγαίνουν και 
μάλιστα σύμφωνα με τα Νέα, το δεύτερο τρίµηνο του 2012 θα µας λείψουν 25 – 30 δισεκατομμύρια ευρώ για κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων.
 
Σύμφωνα μαλιστα με το δημοσίευμα με τίτλο ” Ετοιµάζουν βελούδινη αναδιάρθρωση” ήδη η κυβέρνηση κάνει μυστικές διαβουλεύσεις στις οποίες κυρίαρχο ρόλο παίζουν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Λουκάς Παπαδήµος.
 
Οι πληροφορίες από τη Γερμανία κάνουν λόγο πως η κυβέρνηση Μέρκελ θα ήθελε ακόμα και τώρα να γίνει η αναδιάρθρωση ενώ και η κυβέρνηση Ομπάμα συναινεί με επιφυλάξεις όπως και το ΔΝΤ.
Το μόνο μεγάλο εμπόδιο είναι προς το παρόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φοβούμενη ντόμινο στην Ευρωζώνη.
 
Ως πιο ενδεδειγμένη λύση φαντάζει η μετάθεση προς το μέλλον της αποπληρωμής των ομολόγων χωρίς όμως να γίνει και ταυτόχρονο ”κούρεμα”.
 
Καλά πληροφορημένες πηγές ”στοιχηματίζουν” πως όλα θα γίνουν το φθινόπωρο του 2011, για να έχει προηγουμένως οριστικοποιηθεί το πακέτο βοήθειας προς την Πορτογαλία αλλά και να έχει λήξει η θητεία του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 

Για αυτούς τους λόγους επιμένουν τα ξένα δημοσιεύματα.
”Αν η Ελλάδα ήταν επιχείρηση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα χρέη της χωρίς αναδιάρθρωση”  είναι η γνώμη της Wall Street Journal, ενώ ο Economist εκτιμά : ”Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απίθανο να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.Η αναδιάρθρωση κρατικού χρέους είναι συνηθισμένη στις αναδυόμενες αγορές, αλλά είναι άνευ προηγουμένου σε προηγμένες οικονομίες μετά από το β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria