Πεδίο ανέξοδης μάχης πάλι ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. - OlaDeka

Πεδίο ανέξοδης μάχης πάλι ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Σε… πεδίο μάχης μετατράπηκε το πρωί η Βουλή καθώς στην συνεδρίαση του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, μόνο… τασάκια δεν έριξαν στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Βουλευτές του κυβερνώντος
κόμματος με επικεφαλής τη Βάσω Παπανδρέου άσκησαν δριμύτατη κριτική για την οικονομική πολιτική που ακολουθείται αλλά και προσωπικά για τις κινήσεις και τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών. Η Βάσω Παπανδρέου επιτέθηκε στον Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέροντας ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος υπόσχονται ότι δεν θα επιβάλλουν άλλα μέτρα κάνουν εντελώς το αντίθετο.

“Υπάρχει κι άλλη πολιτική” είπαν οι πράσινοι βουλευτές, ετεροχρονισμένα είναι η αλήθεια αφού η πολιτική του Μνημονίου που ψήφισαν με το χεράκι τους ήταν σε όλους γνωστό ότι θα οδηγούσε σε ύφεση.

Βολές δέχθηκε ο υπουργός και για τα νέα 30 δισ. που δίνει στις τράπεζες αλλά και για την πιθανότητα αναδιάρθρωσης. Ακόμη και η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι από το 2013 πιθανόν η Ελλάδα να πάει σε αναδιάρθρωση, κάτι που απέκλεισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Γιαννακοπούλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν την έχει πείσει και ότι ως αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει σημαία την κριτική για τα δισεκατομμύρια που παρείχε ως εγγυήσεις στις τράπεζες η κυβέρνηση Καραμανλή και παρέμεναν αναξιοποίητα και τώρα συμβαίνει το ίδιο.

Ήταν μια θυελλώδης συνεδρίαση από την οποία τελικά μόνο οι εντυπώσεις μένουν. Διότι αν οι κυβερνητικοί βουλευτές βλέπουν ότι βουλιάζει το καράβι από τα λάθη του καπετάνιου, ας καθαιρέσουν τον καπετάνιο. Με τζάμπα μαγκιές όταν πάει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, αλλαγή πλεύσης δε γίνεται, απλά δημιουργούνται εντυπώσεις ότι υπάρχει κριτική μέσα στην κυβέρνηση.

Πάντως σε ό, τι αφορά τα νέα μέτρα, ο τσάρος της Οικονομίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρθούν και αυτό διότι χρησιμοποίησε μια «πονηρή» έκφραση δηλαδή ότι δεν θα γίνουν «οριζόντιες» περικοπές, ότι κι αν αυτό σημαίνει (σήμερα, εννοείται…) !!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria