Εβδομάδα παθών για την κυβέρνηση - Ψάχνει λύσεις για αντάρτες και χρέος ο πρωθυπουργός. - OlaDeka

Εβδομάδα παθών για την κυβέρνηση – Ψάχνει λύσεις για αντάρτες και χρέος ο πρωθυπουργός.

Άρχισαν οι επαφές του Γ. Παπανδρέου με βουλευτές για να προλάβει τα χειρότερα

– Σε μία προσπάθεια κατευνασμού, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα μέσα στην εβδομάδα
– Πέρα από το αντάρτικο η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τις φήμες περί αναδιάρθρωσης
– Σενάρια για ανασχηματισμό ακόμα και στο οικονομικό επιτελείο

Υπο τον πανικό του αντάρτικου και με την απειλή της αναδιάρθρωσης συνεδριάζει πιθανότατα τη Δευτέρα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο και την Τρίτη ή την Τετάρτη το τακτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις γενικές κατευθύνσεις στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για την τετρταετία 2012- 2015. Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα οπου θα ενημερωθούν οι βουλευτές ενω την Πέμπτη ή την Παρασκευή ο υπουργός οικονομικών θα παρουσιάσει τα εξειδικευμένα μέτρα του Εθνικού Σχεδίου.

Ολα αυτά που θα ανακοινωθούν θα μπουν σε δημόσια διαβούλευση και το αργότερο μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του Μαϊου θα ψηφιστούν απο τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ψήφιση του εθνικού σχεδίου θα γίνει κατα πάσα πιθανότητα με απλή πλειοψηφία και όχι με ενισχυμένη. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν οτι η Κοινοβουλευτική Ομαδα του ΠΑΣΟκ θα λειτορυγήσει ενιαία και οτι δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψήφιση του Εθνικού Σχέδιου.

Παράλληλα όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο, καθώς υπάρχουν ισχυρές φωνές αντίστασης στα μέτρα που θέλει να προωθήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ως εκ τούτου το Μ. Μαξίμου δεν αποκλείεται να επιβάλλει θέμα κομματικής πειθαρχίας ή εμμέσως ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει εποαφές με βουλευτές του λεγόμενου αντάρτικου, όπως η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιώργος Φλωρίδης και οι συναντήσεις αυτές έχουν διερευνητικό χαρακτήρα, ενώ αποτελούν και προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων.

Πηγές απο το Μαξίμου λένε οτι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών και ο Γ. Παπανδρέου δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε ό, τι αφορά τα σενάρια περι αναδιάρθρωσης του χρέους, επισήμως η κυβέρνηση λέει οτι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν οτι στο παρασκήνιο συζητιούνται και εξετάζονται όλα τα σενάρια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria