Σάρκα και οστά παίρνει το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς - OlaDeka

Σάρκα και οστά παίρνει το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς

Προκηρύχθηκε το έργο από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και υπογράφεται τον επόμενο μήνα η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο
Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Με-γάρου Καστοριάς, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της περιοχής μας, αφού το υφιστάμενο κτίριο που είναι ενοικιαζόμενο και παλαιό δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ήδη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος έκανε τη σχετική ανακοίνωση, έχει γίνει η προκήρυξη του έργου και τον επόμενο μήνα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του αναδόχου εργολάβου, αφού, πλέον, ξεπεράστηκαν και οι γραφειοκρατικοί “σκόπελοι” αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου, όπου θα κατασκευαστεί το νέο μέγαρο, και δεν είναι άλλος από το πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη.

“Αυτό το έργο το είχα εντάξει στο πρόγραμμα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όταν ήμουν υπουργός. Βέβαια, έκτοτε πέρασαν αρκετά χρόνια, ενώ στο διάστημα αυτό, πέραν της εκπόνησης των μελετών που είχαν προχωρήσει, έπρεπε να λυθούν και ορισμένα άλλα θέματα, όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη. Αφού τελείωσαν όλα αυτά, ζήτησα από το νέο υπουργό να προχωρήσει πλέον η διαδικασία, κάτι που έγινε”, εξήγησε ο κ. Πετσάλνικος.

30 μήνες το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών

Η ολοκλήρωση του έργου έχει χρονοδιάγραμμα τους 30 μήνες και προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, ενώ το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 3.719 τ.μ., θα διαθέτει, εκτός από τους βασικούς χώρους (γραφεία, κρατητήρια κτλ), κλειστό σκοπευτήριο, γυμναστήριο, καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

“Θα είναι ένα υπερσύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο, το οποίο θα λύσει πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά τη στέγαση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς και θα αναβαθμίσει την ποιότητα λειτουργίας της αστυνομίας στην περιοχή μας, επωφελεία, φυσικά, των κατοίκων στον τομέα της ασφάλειας”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, έστω και με την καθυστέρηση που σημειώθηκε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria