Από Φλώρινα και Καστοριά μέχρι την Πρέβεζα,δεν είναι Ελλάδα,είναι Αλβανικό εθνικό έδαφος!!! - OlaDeka

Από Φλώρινα και Καστοριά μέχρι την Πρέβεζα,δεν είναι Ελλάδα,είναι Αλβανικό εθνικό έδαφος!!!

Μίσος, φανατισμό αλλά και εξόχως πλαστογραφημένη Ιστορία, που καμία απολύτως σχέση, δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η
αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων! 
Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους, μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από την Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος, στο οποίο «αιμοσταγείς» (!) Ελληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες, που «πλειοψηφούσαν» (!) στα χρώματα αυτά»!.
Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως έχει ίδιο DNA με τον… 
βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου (!) και την Ολυμπιάδα (!!!) μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Όλα αυτά τυπώθηκαν εφέτος, στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια, με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας!
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για την γεωγραφία της χώρας τους, αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από …Αλβανούς!
Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που «έμειναν εκτός» αλβανικού κράτους, περιλαμβάνονται ούτε λίγο, ούτε πολύ, το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα (!), με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Αρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας!
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως (!) προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.
Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτόχθονων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη (;) επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, των συγκεκριμένων περιοχών.
Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στην Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας, μέχρι τον κόλπο της Αρτας (!) και αποτελούνται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα»!
Οι συγγραφείς του βιβλίου, ισχυρίζονται πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση»  με στόχο τον… αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί!
Ο χάρτης με την Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο, τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν… Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις, που υπέστησαν οι Αλβανοί, από τις ελληνικές αρχές»!
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που ερωτά 
την Υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, αν είναι ενήμερο το Υπουργείο, για τα περιγραφόμενα ανωτέρω, άκρως εξωφρενικά και απίστευτα, που αφορούν το περιεχόμενο των νέων εγκεκριμένων από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας, σχολικών εγχειριδίων; Πώς τοποθετείται;
Πώς είναι δυνατόν και με ποια «λογική», η Ελλάς να μπορεί να «ανέχεται» τέτοιου τύπου και βαθμού μισελληνικές και σωβινιστικές συμπεριφορές (ανάμεσα μάλιστα σε πλήθος άλλες και διαχρονικές), από μια γειτονική χώρα που νομίζει ότι, έχει αξιώσεις και ελπίδες εισόδου στην ΕΕ, μετά και από αυτά τα «δείγματα»;
Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει το Υπουργείο, προς την αλβανική πλευρά και ποια είναι αποτελέσματα; Καταγγείλαμε την στάση τους, προς κάθε κατεύθυνση;

elora.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria