Σχορτσιανίτης: Δεν θα κατέβει η Μακάμπι στον τελικό...! - OlaDeka

Σχορτσιανίτης: Δεν θα κατέβει η Μακάμπι στον τελικό…!

Ο Έλληνας σέντερ της Μακάμπι υπογράμμισε πως όλοι στην ομάδα του είναι αποφασισμένοι να μην αγωνιστούν στον τελικό της Ευρωλίγκας, αν δεν αλλάξει η ημερομηνία, λόγω της επετείου μνήμης στο Ισραήλ.

Το γεγονός ότι η 8η Μαΐου – ημέρα τέλεσης του τελικού της Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη – συμπίπτει με την έναρξη της “ημέρας μνήμης των πεσόντων στρατιωτών” στο Ισραήλ δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στην “ομάδα του λαού”. Την συγκεκριμένη ημέρα απαγορεύεται κάθε αθλητική δραστηριότητα στο Ισραήλ και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης περιέγραψε ποιο είναι το κλίμα στις τάξεις της Μακάμπι στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα για αλλαγή ημερομηνία που έχει κατατεθεί στην Ευρωλίγκα.

Ο Έλληνας σέντερ με δηλώσεις του στον Sentra 103,3 σχολίασε επίσης την πρόκριση του Παναθηναϊκού, τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Α1.

Αναλυτικά:

Για το αν θα παίξει η Μακάμπι στο φάιναλ φορ: “Ακόμα περιμένουμε την απόφαση της Ευρωλίγκα, πάντως στην ομάδα είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν αν δεν αλλάξει κάτι. Εκείνη η μέρα είναι πολύ σημαντική για το Ισραήλ. Ειναι λίγο περίεργη η κατάσταση…”

Για τη ζωή στο Ισραήλ και τη Μακάμπι: “Τη Μακάμπι ο κόσμος τη λατρεύει, είναι η ομάδα που εκπροσωπεί το Ισραήλ στην Ευρώπη και όλο το χρόνο που διανύω εδώ έχω καταλάβει γιατί τη λένε ομάδα του λαού. Είναι τόσες πολλές οι εκδηλώσεις που έχουμε συναναστραφεί με τον κόσμο, που δεν είχα βρεθεί στα πέντε χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, τους προέδρους, τη διοίκηση, αγκαλιάζει τους παίκτες, δεν περιμένουν να δείξεις πρώτα κάτι στο γήπεδο. Ο κόσμος με βοήθησε πολύ στο να προσαρμοστώ πιο εύκολα στο Ισραήλ. Είναι μπασκετική ομάδα με μπασκετικό κόσμο. Δυστυχώς δεν έχω μάθει να μιλάω τη γλώσσα, αλλά δεν είναι κάτι που αποφάσισα να ασχοληθώ”.

Για την αγωνιστική του κατάσταση: “Νιώθω πάρα πολύ καλά, βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, δεν έχω χάσει προπονήσεις, αλλά δεν έχω και τίποτε άλλο να κάνω εδώ πέρα, από το σπίτι στο γήπεδο είμαι συνέχεια. Με βοήθησε πολύ και ο προπονητής. Ο Μπλατ με πλησίασε όπως κανείς άλλος. Δεν μπορώ να πω ακριβώς τι έκανε… Είναι ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρεται στο παρκέ, έξω από το γήπεδο, είναι τελείως διαφορετικός απ’ ότι έχω συνηθίσει και περίμενα. Οταν ήταν να υπογράψω μου εξήγησε κάποια πράγματα, ήταν ευθύς μαζί μου, με τα λόγια του κατάφερε να με κάνει να προσπαθώ πιο πολύ. Δεν είναι πάντως μόνο αυτός, είναι το κλίμα στο γήπεδο, ο ένας βοηθάει τον άλλον…”

Για το αν έχει ηρεμίσει στο Ισραήλ: “Υπάρχει όντως ηρεμία εδώ πέρα. Στο Ισραήλ δεν μπορώ να διαβάσω εφημερίδες, ούτε να καταλάβω καν τι γράφουν. Αυτό μου δίνει μια άνεση, να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου πιο εύκολα. Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι πως ό,τι και να λένε δεν έχει σημασία. Είμαστε επαγγελματίες, πληρώνουμε τα λάθη μας και γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας”.

Για το αν έχει συναντηθεί με τον Πίνι Γκέρσον: “Όχι, δεν τον έχω συναντήσει, δεν έχει έρθει ποτέ στο γήπεδο, είναι χαμένος τελείως”.

Για το φάιναλ φορ: “Οτιδήποτε μπορεί να έχει γίνει, το τι έκανες μέσα στη χρονιά, δεν έχει καμία σημασία. Αυτά που έχουν σημασία είναι τα 40 λεπτά. Οπως λέει και ο Μπλατ, σημασία έχει να αφήνεις στο γήπεδο τα πάντα, να παίζεις όσο πιο δυνατά, πιο σκληρά μπορείς. Οταν αισθάνεσαι ότι έχεις κουραστεί και δεν πάει άλλο, να δώσεις κάτι ακόμα. Από ένα σημείο και μετά οι τακτικές δεν έχουν σημασία, όλες οι μάχες παίζονται στο ποιος το θέλει περισσότερο”.

Για τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων: “Με τον Διαμαντίδη σε τέτοια κατάσταση είναι δύσκολο να μην πας καλά. Πίστευα ότι θα περάσει ο Παναθηναϊκός και το έλεγα από νωρίς, αν και κάποιοι συμπαίκτες μου διαφωνούσαν. Για τον Ολυμπιακό, δεν περίμενα τέτοια κατάληξη στη σειρά, ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι. Πίστευα ότι θα μπορούσε να περάσει από την έδρα της Σιένα πολύ εύκολα. Το 2ο παιχνίδι ήταν σοκ για μένα, δεν το περίμενα”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria