Επαιζαν μπάλα και με ομάδες οι συμμορίες της νύχτας Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που εμπλέκεται στην υπόθεση προτείνει σε μία συμμορία να «ανοίξει» τις δουλειές της και στο ποδόσφαιρο, προσφέροντας προστασία σε πρόεδρο ομάδας - OlaDeka

Επαιζαν μπάλα και με ομάδες οι συμμορίες της νύχτας Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που εμπλέκεται στην υπόθεση προτείνει σε μία συμμορία να «ανοίξει» τις δουλειές της και στο ποδόσφαιρο, προσφέροντας προστασία σε πρόεδρο ομάδας

Ποδοσφαιρικό χρώμα πήρε χθες η ανακριτική έρευνα για τις συμμορίες της νύχτας. Η απολογία του απόστρατου ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στην Ε’ ανακρίτρια Πειραιά είχε αρκετές αναφορές
στις δραστηριότητες που φέρεται να είχε μία από τις τέσσερις ομάδες, αναλαμβάνοντας τη συνοδεία παραγόντων ή ομάδων σε εκτός έδρας αγώνες.Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πρώην ανώτατος αξιωματικός, που εμφανίζεται να είχε το ψευδώνυμο στρατηγός, κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι σε τηλεφωνική συνομιλία με τον αρχηγό της μίας συμμορίας, αφού ζήτησε τέσσερα άτομα για να συνοδεύσουν τον πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας σε εκτός έδρας αγώνα, πρότεινε να ασχοληθούν σε μόνιμη βάση με την εν λόγω δραστηριότητα.Η συνομιλία φαίνεται να έχει γίνει τον Μάιο του 2010 με ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα του στρατηγού, που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ.Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, γίνονταν πολλές συνομιλίες και με εν ενεργεία αστυνομικούς.

Σε άλλες επαφές του στρατηγού με το πρόσωπο που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας, γίνεται αναφορά για δύο όπλα, τα οποία συνθηματικά αποκαλούνται μηχανάκια και τα φυσίγγια τους πιπίλες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τον στρατηγό, εμπλοκή με τον χώρο του ποδοσφαίρου φέρεται να έχει ακόμα ένας κατηγορούμενος, που αναφέρεται με το ψευδώνυμο Θαμνάκιας και εξετάζεται από την αστυνομία η εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση.

Χθες, εκτός από τον στρατηγό, απολογήθηκαν άλλα 5 άτομα. Από αυτούς οι δύο είναι από τους συνολικά τέσσερις συλληφθέντες στην Κρήτη, οι οποίοι φέρονται ότι προμήθευαν με εκρηκτικά τη μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της νύχτας.

Μετά τις απολογίες όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Να σημειωθεί ότι από τις τέσσερις ομάδες που έχει εντοπίσει η Ασφάλεια Αττικής, οι δύο φαίνονται να έχουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα και τη μεταξύ τους αντιπαλότητα, μία εμφανίζεται να έχει πιο περιορισμένη δράση σε καταστήματα και η τέταρτη εμφανίζεται από την αστυνομία να έχει επίκεντρο της δράσης της την Αιτωλοακαρνανία.

Προχθές είχαν απολογηθεί 10 άτομα, από τα οποία 6 προφυλακίστηκαν και τέσσερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σταύρος Μαλαγκονιάρης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria