Περιφερειακό συμβούλιο:Πλήρη κάλυψη στον Α. Λεούδη προσέφερε ο Γ. Δακής - OlaDeka

Περιφερειακό συμβούλιο:Πλήρη κάλυψη στον Α. Λεούδη προσέφερε ο Γ. Δακής

Kατά πλειοψηφία ψήφισε τον προϋπολογισμό το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, ενώ συγχρόνως την τροποποίηση του Κανονισμού του ΚΕΠΕ
και τον προϋπολογισμό του και συζήτησε ερωτήσεις του περιφερειακού συμβούλου Παύλου Αλτίνη για επίκαιρα θέματα.

Επειδή μία από τις ερωτήσεις αναφερόταν «στα έργα και τις ημέρες» του Ανδρέα Λεούδη, πρέπει να σημειωθεί ότι στην απάντησή του ο Γ. Δακής προσέφερε «πλήρη κάλυψη» στον πρώην Περιφερειάρχη.

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται σε περίπου 52 εκ. ευρώ. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής επισήμανε τις «ειδικές συνθήκες» κάτω από τις οποίες συντάχτηκε ο προϋπολογισμός, καθώς «δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μετάβασης στον νέο θεσμό», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που αποφάσισε να συμψηφιστεί η μισθοδοσία του προσωπικού στα λειτουργικά έξοδα των Περιφερειών. Επεσήμανε επίσης ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι Περιφέρειες δεν μπορούν να συντάξουν προϋπολογισμό τη φετινή χρονιά.

Πάντως να σημειωθεί ότι τον προϋπολογισμό καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Ακόμη κατά πλειοψηφία ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο την τροποποίηση του κανονισμού του ΚΕΠΕ Ν.Α. Κοζάνης, το οποίο πλέον αλλάζει μορφή και γίνεται φορέας της Περιφέρειας. Επειδή «τρέχουν» προγράμματα με κοινοτική χρηματοδότηση μέχρι το 2012, το βέβαιο είναι ότι μέχρι τότε θα έχει ζωή το ΚΕ.ΠΕ., για να αποφασιστεί η τύχη του από κει και πέρα.

Η τροποποίηση του κανονισμού και ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκαν από τη συμπολίτευση και καταψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση. Ο απολογισμός υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση και την μείζονα αντιπολίτευση, αλλά καταψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ακόμη το περιφερειακό συμβούλιο ασχολήθηκε με ερωτήσεις του περιφερειακού συμβούλου του ΛΑ.ΟΣ. Παύλου Αλτίνη. Η κυριότερη ερώτηση ήταν αυτή που αφορά στη διακυβέρνηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από τον πρώην γ.γ. Ανδρέα Λεούδη. Ιδιαίτερα ζήτησε να ενημερωθεί ποια είναι η τύχη της ΕΔΕ που διατάχθηκε για το «πολύκροτο» έργο της αποναρκοθέτησης του Γράμμου και τι σκοπεύει να πράξει η νυν περιφερειακή αρχή σε σχέση με τις καταγγελίες για ατασθαλίες.

Ο Γιώργος Δακής τόνισε ότι «η ερώτηση στηρίζεται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες πολλές φορές ξέρουμε ότι προκαλούν χαλκευμένες ειδήσεις». Επίσης «πέταξε το μπαλάκι» στην Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα, λέγοντας ότι το διάδοχο σχήμα της Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Γ. Δακής υποστήριξε ότι ουδέποτε διενεργήθηκε ΕΔΕ κατά του κ. Λεούδη, αλλά υπάρχει ΕΔΕ κατά υπαλλήλων της Περιφέρειας. Σχετικά με την πορεία των ερευνών που διέταξε ο εισαγγελέας για την υπόθεση, ο Γιώργος Δακής, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών της εισαγγελικής έρευνας για την οποία αν υπάρξει οτιδήποτε θα ενημερωθεί τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και οι πολίτες».

Τέλος ο κ. Δακής κατέθεσε στο προεδρείο τις θέσεις του Ανδρέα Λεούδη για το θέμα, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» προ ημερών. Από την πλευρά του ο κ. Αλτίνης σημείωσε ότι «το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό» και αναρωτήθηκε αν ο κ. Δακής έχει διάθεση προστασίας του «φίλου του» Ανδρέα Λεούδη.

Απευθυνόμενος στον Γ. Δακή, είπε ότι «έχετε έννομο συμφέρον να ζητήσετε ενημέρωση. Θεωρώ πως θα είναι για το καλό του θεσμού. Ότι ισχύει για το μέσο πολίτη που χρωστάει τα ίδια πρέπει να ισχύουν και για τους πολιτικούς».
Πηγή:Πτολεμαίος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria