Ισχύει το “όλοι κρίνονται” - OlaDeka

Ισχύει το “όλοι κρίνονται”

Επειδή πολύς θόρυβος έγινε με αφορμή το δημοσίευμα Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε περίπτωση εκλογών και την δήλωση – απάντηση του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέζου (στο ΒΗΜΑ, φυσικά) ότι «όλοι οι βουλευτές θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς εκλογές»
διευκρινίζουμε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και ότι τα πάντα είναι υπό την κρίση του Αντώνη Σαμαρά. Οι πάντες κρίνονται. Και σας διαβεβαιώ ότι αυτή είναι μια πληροφορία που δεν σηκώνει την παραμικρή αμφισβήτηση.

Και με αφορμή αυτό, να πούμε και κάτι άλλο. Πολύς θόρυβος έγινε και συνεχίζει να γίνεται για την παρουσία Σαμαρά στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την καταδίκη της απογραφής και της οικονομικής πολιτικής Αλογοσκούφη που ακολούθησε. Κάποιοι υποστήριξαν ότι η παρουσία Σαμαρά στο μνημόσυνο ήταν αναγκαστική για να μην έχει πρόβλημα με τους “καραμανλικούς” του κόμματος. Και κάποιοι άλλοι ότι η δήλωση Μιχελάκη για τον Αλογοσκούφη έγινε σε συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή και αποσκοπούσε όχι μόνο στην αποστασιοποίηση της νέας ΝΔ από το κακό κυβερνητικό παρελθόν της αλλά και στην προστασία του τέως πρωθυπουργού.

Επ΄ αυτών τρία πράγματα έχουμε να παρατηρήσουμε:

Πρώτον: Άλλο ο Κώστας Καραμανλής και άλλο τα “ορφανά” του Καραμανλισμού, που τηλεφωνούν σε δημοσιογράφους και εμφανίζονται απελπισμένα στα τηλεοπτικά πράθυρα αναζητώντας ρόλο στη νέα εποχή.

Δεύτερον: Πότε αμφισβήτησε ο Κώστας Καραμανλής τον Αντώνη Σαμαρά για να “έχει πρόβλημα” ο δεύτερος;

Τρίτον: Όποιος από τους αμαθείς εκπροσώπους του Έθνους και πολιτικούς συντάκτες διαβάσει Ιστορία θα αντιληφθεί – αν γνωρίζει φυσικά ανάγνωση – ότι παντού και πάντοτε ο νέος βασιλιάς “εκτελούσε” τους συμβούλους του προηγούμενου, αλλά τιμούσε τον προκάτοχό του και του έστηνε αγάλματα.

Αδέξιος Δεξιός

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria