ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - OlaDeka

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

«ΝA γυρίσει…» το «παιχνίδι» μετά τις διακοπές του Πάσχα θα προσπαθήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, καθώς αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει επειγόντως να γίνει μια νέα
δυναμική και αισιόδοξη αρχή.
Ο κ. Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι καλύπτει τους υπουργούς του δημοσίως, γνωρίζει λεπτομερώς αστοχίες και παραλείψεις του καθενός και όλα αυτά αξιολογούνται εν όψει ανασύνθεσης της κυβέρνησης, που τοποθετείται μετά την ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι η στροφή της οικονομικής πολιτικής στην ανάπτυξη, προϋπόθεση αναγκαία και ικανή για να σταθεί η κυβέρνηση.

Αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα ο πρωθυπουργός έχει να «τρέξει» θέματα όπως η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι αποκρατικοποιήσεις, αρχής γενομένης από τον Ιππόδρομο και τον ΟΤΕ. Γνωρίζει ότι είναι μια πολύ κρίσιμη παράμετρος για το εάν το ελληνικό χρέος θα είναι διαχειρίσιμο ή όχι. Σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα υπάρχουν πολλές ενστάσεις εντός των τειχών του κυβερνώντος κόμματος.
Η Κερατέα είναι ένα ακόμη δύσκολο «μέτωπο», που μετά την εκεχειρία του Πάσχα θα έρθει με ένταση στην επικαιρότητα ενώ επί του παρόντος η κυβέρνηση δεν βρίσκεται κοντά σε συναινετική λύση.
Ωστόσο το δυσκολότερο εγχείρημα του κ. Παπανδρέου είναι να πείσει κυβέρνηση και κόμμα ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η πολυγλωσσία, η αμφισβήτηση της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, οι διαφορετικές εκτιμήσεις για θέματα μείζονος σημασίας όπως η αναδιάρθρωση του χρέους, είναι καθημερινή πρακτική εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό το δύσκολο σταυρόλεξο οφείλει επειγόντως να επιλύσει ο πρωθυπουργός Παπανδρέου μετά το Πάσχα.

Η διαμάχη του αντιπροέδρου

Εν τω μεταξύ πονοκέφαλο προκαλεί και στο εσωτερικό της κυβέρνησης η συνέχιση της αντιπαράθεσης του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου με τον εκπρόσωπο Tύπου της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκη. Η κόντρα των δύο ανδρών συνεχίστηκε και μετά την εμφάνιση του κ. Πάγκαλου στην κρατική τηλεόραση, όπου δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά του κ. Μιχελάκη. Ειδικότερα, ο κ. Πάγκαλος προανήγγειλε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά του Γ. Μιχελάκη κατηγορώντας τον για «υβριστική και επιθετική» στάση, ενώ προκάλεσε τη Ν.Δ. να υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον του αντί να ζητεί από τον πρωθυπουργό να τον πάψει από τη θέση του. «Ποιος είναι ο κ. Σαμαράς που θα υποδείξει στον πρωθυπουργό πώς θα συνθέσει την κυβέρνησή του; Αυτά είναι γελοία πράγματα. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί να υποδεικνύει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης ποια θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Κική Παππά

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria