Γονίδια ευθύνονται για τον εθισμό στον καφέ - OlaDeka

Γονίδια ευθύνονται για τον εθισμό στον καφέ

Γενετικοί παράγοντες δημιουργούν τους «λάτρεις του καφέ»
Οι λάτρεις του καφέ….έχουν δικαιολογία, καθώς ο εθισμός οφείλεται πιθανόν στα γονίδια.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, γενετικοί παράγοντες μπορούν ενδεχομένως να εξηγήσουν την αιτία που ορισμένοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφέ. Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν γενετικές ποικιλομορφίες 40.000 ανθρώπων ερευνώντας για συσχετισμούς, όσον αφορά τη λήψη καφείνης. Ανακάλυψαν 2 περιοχές του DNA να σχετίζονται με την υψηλή κατανάλωση τσαγιού, καφέ, σοκολάτας, αναψυκτικών και άλλων πηγών καφείνης.

Ο ερευνητής από το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου, στη Βηθεσδά των ΗΠΑ, δήλωσε οτι άνθρωποι με τη γενετική ποικιλομορφία υψηλής κατανάλωσης καταναλώνουν περισσότερη καφείνη-περίπου 40 mg – ή ένα τρίτο του φλιτζανιού καφέ ή ένα τενεκεδάκι κόλα, σε σχέση με άλλους. ‘Οπως δήλωσε, για πρώτη φορά γνωρίζουμε συγκεκριμένα γονίδια που επηρεάζουν την ποσότητα καφείνης που καταναλώνουν άνθρωποι.

Οι 2 περιοχές του DNA που συνδέονται με την υψηλή κατανάλωση καφείνης περιέχουν 2 γονίδια που εκτιμάται οτι είναι πιθανό να εμπλέκοτναι στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται την καφείνη.

Το CYP1A2 προηγουμένως είχε αποκαλυφτεί οτι εμπλέκεται στη διάσπαση της καφείνης. Το ΑΗΡ βοηθά στη ρύθμιση του πρώτου γονιδίου.

Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Marilyn Cornelis, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας, του Χάρβαρντ, δήλωσε οτι για την καφείνη επιτέλους κατέστη δυνατό να ανακαλυφτούν ορισμένοι γενετικοί παράγοντες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria