Στην πρώτη θέση υποψήφιας για πτώχευση η Ελλάδα,αλλά στην όγδοη η Αμερική και στην ένατη η Γερμανία.Τι γίνεται ρε?

Αρχική » Διάφορα » Στην πρώτη θέση υποψήφιας για πτώχευση η Ελλάδα,αλλά στην όγδοη η Αμερική και στην ένατη η Γερμανία.Τι γίνεται ρε?

Η Ελλάδα παρέμεινε στην κορυφή του καταλόγου με τα κράτη που εμφανίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να κηρύξουν πτώχευση στα επόμενα πέντε χρόνια, σημειώνεται στην Εκθεση για το Κρατικό Χρέος στο πρώτο τρίμηνο του έτους, που συντάσσεται από την εξειδικευμένη εταιρεία CMA Datavision Bonds, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη…

Σύμφωνα με τον σχετικό υπολογισμό υπάρχουν 57,7% πιθανότητες να υποχρεωθεί σε χρεοκοπία. Αποτέλεσμα αυτής της εκτίμησης είναι η υψηλή τιμή (1.015 χιλιοστά πάνω από την απόδοση του γερμανικού ομολόγου), στην οποία διαμορφώθηκε το συμβόλαιο ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας για την Ελλάδα. Η χώρα με τον μικρότερο κίνδυνο πτώχευσης παραμένει η Νορβηγία (1,6% ή 17,8 χιλιοστά).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην 8η θέση και η Γερμανία ακολουθεί στην 9η με τη Χιλή να ανεβαίνει στη 10η μετά την κάθοδο της Σαουδικής Αραβίας λόγω των αναταραχών στον αραβικό κόσμο.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Πορτογαλίας (38%) ξεπέρασε σε πιθανότητες την Ιρλανδία (36%).
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια