Το αντισυνταγματικό μνημόνιο και οι ευθύνες του Παπούλια

Αρχική » Διάφορα » Το αντισυνταγματικό μνημόνιο και οι ευθύνες του Παπούλια

Την Τρίτη 12 Απρίλη στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τοΠανεπιστήμιο Αθηνών, το Κέντρο Δικανικών Μελετών και το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών,διοργάνωσαν Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο «Η Ελληνική κρίση. Για μια νέα θεσμική Μεταπολίτευση»γνωστοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι της Νομικής Σχολής αμφισβήτησαν ευθέως τη νομιμότητα του Μνημονίου.

Ο κ. Κασιμάτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ότι αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό Μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση!
Ο κ. Μπέης, καθηγητής πολιτικής δικονομίας, επέρριψε ευθύνες ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το Μνημόνιο, απαιτώντας τη ψήφισή του από τα 2/3 της Βουλής.
Στην ανάλογη γραμμή, σε ό,τι αφορά την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, κινείται και ο συνταγματολόγος κ. Χρυσόγονος, ο οποίος εξέφρασε σήμερα το πρωί την άποψή του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.
Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο..
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια