Χωρίς οικοδομική άδεια και στατική μελέτη το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κωσταραζίου!!! - OlaDeka

Χωρίς οικοδομική άδεια και στατική μελέτη το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κωσταραζίου!!!

Χωρίς οικοδομική άδεια και στατική μελέτη

το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κωσταραζίου!!!

Με έγγραφα ’’φωτιά’’ από τις αρμόδιες υπηρεσίες το Δημοτικό Σχολείο

Αμπελοκήπων διεκδικεί την παραμονή του
στους Αμπελόκηπους

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις

‘’Φωτιά’’ στο θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων βάζει το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων μετά την ανακάλυψη που σοκάρει και αποδεικνύει την προχειρότητα αποφάσεων της Α/θμιας εκπαίδευσης Καστοριάς και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αλλά και του Υπουργείου Παιδείας.

Το πολύ αυτό σοβαρό θέμα φέρνει σήμερα αποκλειστικά στη δημοσιότητα η ΣΕΝΤΡΑ και σύμφωνα με αυτό με έγγραφα που συγκέντρωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων αποδεικνύεται πως τα κτίρια του Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Γυμνασίου Κωσταραζίου, εκεί δηλαδή που με απόφασή του το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να στεγάσει όλα τα δημοτικά σχολεία των διαμερισμάτων του πρώην Δήμου Ίωνα Δραγούμη, δεν έχουν οικοδομική άδεια καθώς και καμία στατική μελέτη!!!

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα γεγονός απαράδεκτο το οποίο βάζει σε μεγάλους μπελάδες τους υπεύθυνους που αποφασίζουν χωρίς να έχουν προβεί σε διάφορους ελέγχους ή έρευνες, τουλάχιστον για τη στατικότητα των κτιρίων που θέλουν να στεγάσουν εκεί μαθητές και δασκάλους, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί να κάνουν μάθημα. Σίγουρα το εν λόγω θέμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι υπεύθυνοι θα πρέπει πλέον να προβούν σε ανάλογες ενέργειες και φυσικά να απαντήσουν γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ανθρώπινες ζωές και πόσο μάλιστα με τις παιδικές όταν αποφασίζει να τα στεγάσει σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια.

Στο έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων το οποίο θα αποσταλεί στην Α/θμια Εκπαίδευση νομού Καστοριάς αλλά και στην Περιφερειακή Διεύθυνση, αναφέρεται ότι :

’’Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και να στεγάσει τους μαθητές στα κτίρια του Δημ. Σχολείου και Γυμνασίου Κωσταραζίου, ο σύλλογός μας παρά τις αντιδράσεις και με όλα τα επιχειρήματα που έθεσε τονίζοντας την μεγάλη αδικία, δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Έτσι, λοιπόν, με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας, απευθυνθήκαμε στις εξής υπηρεσίες :

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καστοριάς
Πολεοδομία Ν. Καστοριάς
ΤΥΔΚ Καστοριάς (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων)

Και ζητήσαμε εγγράφως να μας απαντήσουν για τα τρία σχολικά κτίρια (Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου και Γυμνάσιο Κωσταραζίου), εάν υπάρχουν έγγραφα (οικοδομικές άδειες, στατικές μελέτες) που να διασφαλίζουν την καθημερινή ακεραιότητα των μαθητών και δασκάλων που φοιτούν σε αυτά.

Προς μεγάλη μας έκπληξη από τις απαντήσεις των υπηρεσιών, διαπιστώσαμε ότι για το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κωσταραζίου δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες και στατικές μελέτες, ενώ για το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια και έχει κατασκευαστεί με τους υπάρχοντες αντισεισμικούς κανόνες.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων ζητά από τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν το θέμα του κλεισίματος του Δημ. Σχολείου Αμπελοκήπων.

ΠΗΓΗ : http://www.sentra.com.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria