Τα προβλήματα του πεδίου βολής Δενδροχωρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς. - OlaDeka

Τα προβλήματα του πεδίου βολής Δενδροχωρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς.

Την οριστική απομάκρυνση του ζητούν εκτροφείς και κάτοικοι της περιοχής.

Αποφασίστηκε παύση δραστηριοτήτων κατά την περίοδο
αναπαραγωγής των γουνοφόρων ζώων – υπό εξέταση η εξεύρεση άλλου χώρου… Τα προβλήματα που επιφέρει η λειτουργία του πεδίου βολής Δενδροχωρίου στους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων αλλά και στους κατοίκους της περιοχής συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων έθεσε ζήτημα οριστικής απομάκρυνσης των δραστηριοτήτων του στρατού, ζητώντας τη συμβολή του δήμου Καστοριάς, καθώς η όχληση που δημιουργείται στο περιβάλλον επιφέρει σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Δήμτσας, ο εκκωφαντικός θόρυβος των βαρέων όπλων προκαλεί στα γουνοφόρα έντονη νευρικότητα, αιφνίδιους θανάτους από καρδιακά νοσήματα, αποβολές των ζώων, άρνηση ζευγαρώματος και άλλα. «Σκεφτείτε πως με ένα απλό χειροκρότημα πάνω από τα κλουβιά, τα ζώα μπορούν να πεθάνουν ακαριαία από καρδιά», ήταν τα λόγια του.
Μετά από συζήτηση, το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς αποφάσισε να εισηγηθεί την παύση οποιασδήποτε δραστηριότητας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου, καθώς είναι περίοδος αναπαραγωγής των ζώων και στο διάστημα αυτό να έρθει σε συνεννόηση με στρατό, ούτως ώστε να εξευρεθεί κάποιος άλλος χώρος για τις βολές.
«Θα επισκεφτούμε τους υπευθύνους για να ψάξουμε να βρούμε άλλο χώρο. Μέχρι τότε αποφασίσαμε να μην γίνονται βολές τους μήνες αυτούς», δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Λιάντσης.
«Εάν δεν εισακουστούμε, θα επαναφέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θα ψηφίσουμε την οριστική απομάκρυνση του πεδίου βολής», τόνισε ο δήμαρχος Καστοριάς, Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.
Εν μέρει θετική χαρακτήρισε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκτροφέων, καθώς όπως είπε, δεν ικανοποιεί πλήρως το αίτημα του συλλόγου που είναι η άμεση και οριστική παύση των δραστηριοτήτων του στρατού στη συγκεκριμένη περιοχή. «Προς το παρόν, εάν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή από το στρατό, θα αποφύγουμε την απόλυτη καταστροφή από τις δραστηριότητες του. Θα πρέπει, όμως, να υπάρξει πλήρης απομάκρυνση του από το Δενδροχώρι», σημείωσε ο κ. Δήμτσας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι τώρα έχει ήδη γίνει αρκετή ζημιά στις επιχειρήσεις.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria