Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς με τον Πρόξενο της Γερμανίας κ. Wolfgang Hoelscher-Ober - OlaDeka

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς με τον Πρόξενο της Γερμανίας κ. Wolfgang Hoelscher-Ober

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο πραγματοποίησε, σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, ο Γερμανός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες και τον μεταφραστή του. Στη συνάντηση παραβρέθηκΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Πασχάλης Χαρούμενος, ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου κ. Δημήτριος Κυριακού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κων/νος Αποστολίδης και ο Γενικός Δ/ντής Ανάπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Πασχάλης Οικονομίδης.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση προοπτικών επένδυσης στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Γερμανό Πρόξενο για την υφιστάμενη κατάσταση στην Π. Ε. Καστοριάς, και παρουσίασε τους λόγους που η περιοχή μας μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επιχειρηματικών επενδύσεων. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η περίπτωση του Γράμμου και η πρόθεση να δημιουργηθεί ένα πρότυπο χιονοδρομικό κέντρο που ενδεχομένως να παρουσιάζει επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς και η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα εξυγίανσης της λίμνης της Καστοριάς. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τον τομέα αγροτικής παραγωγής.

Ο Γερμανός Πρόξενος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα που συζητήθηκαν και εκδήλωσε την πρόθεση συνεργασίας σε προγράμματα ανταλλαγής Νέων και αδελφοποίησης των δύο χωρών. Τέλος, προσκάλεσε τους παρευρισκομένους στην Δεύτερη Ελληνογερμανική Συνάντηση που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη

Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria