Απόλυτη η ικανοποίηση από τη συμμετοχή των Ελληνικών επιχειρήσεων Στην διεθνή Έκθεση Γούνας HONG-KONG 2011 - OlaDeka

Απόλυτη η ικανοποίηση από τη συμμετοχή των Ελληνικών επιχειρήσεων Στην διεθνή Έκθεση Γούνας HONG-KONG 2011

Με την επισκεψιμότητά της από εμπόρους – αγοραστές αυξημένη κατά 29%, και τις παραγγελίες και το αγοραστικό ενδιαφέρον κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση,
έκλεισε τις πύλες της την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Έκθεση Γούνας του Hong-Kong, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, 47 ελληνικές επιχειρήσεις, με την υποστήριξη, όπως άλλωστε και τα τρία προηγούμενα χρόνια, του ΕΒΕ Καστοριάς και τη συνεργασία του με τον ΟΠΕ, στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, που εφαρμόζει ο Οργανισμός. Οι έμποροι-αγοραστές ήταν 15 εθνικοτήτων, με έντονη την παρουσία των Κινέζων, Ρώσων, Τούρκων και Κορεατών, ενώ η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στα 47 περίπτερα των Ελληνικών Επιχειρήσεων, καθώς κατά γενικότερη ομολογία υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από το σύνολο των αγοραστών.

«Η έκθεση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς έγιναν πάρα πολλές παραγγελίες και υπήρχε μια πολύ θετική διάθεση από τους αγοραστές – εμπόρους για αγορές γουνοποιητικών προϊόντων», τόνισε, μετά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς, Ναούμ Μαρκόπουλος.

Καλός «οιωνός»

Η έκθεση του Hong-Kong, αποτελεί έναν καλό οιωνό για τον κλάδο της γούνας, καθώς φάνηκε ότι η Ρωσία, που τα προηγούμενα χρόνια σημείωσε κάμψη λόγω της οικονομικής κρίσης, πλέον, επιστρέφει στα παλιά επίπεδα της αγοραστικής της δύναμης.

«Θετικό, επίσης, ήταν ότι οι Ρώσοι έμποροι αποδέχονταν τις τιμές, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά πολύ, λόγω της ανόδου των τιμών των γουνοδερμάτων», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Επίσης, δυναμικό «παρών», σε επίπεδο αγορών, έδωσε και η Τουρκία, ενώ και η Κορέα επανήλθε στο προσκήνιο μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. «Φαίνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Τουρκία ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο στη λιανική πώληση γουναρικών που ξεπερνά το 50%. Το θετικό είναι ότι είναι γείτονες και μπορούμε εύκολα να κάνουμε επαφές μαζί τους»,πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ.

Η ελληνική ήταν η 2η πολυπληθέστερη συμμετοχή

Η ελληνική αποστολή εγκαταστάθηκε σε ενιαίο χώρο, υπό το διακριτικό τίτλο “Greek Fur” – όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια – και κατέλαβε το 25% του χώρου των διεθνών συμμετοχών, όντας η 2η πολυπληθέστερη, διεθνώς (μετά από αυτή της Κίνας – Hong-Kong). Όπως τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, η προσπάθεια που καταβάλλεται έχει ως σκοπό τη συνεχή και δυναμική παρουσία των επιχειρήσεων της Καστοριάς και της Σιάτιστας διεθνώς, όπως και τη σταδιακή αύξηση των πωλήσεων στις αγορές γούνας.

Τη… σκυτάλη οι Ιταλοί

Στο μεταξύ τη… σκυτάλη στον χώρο των Εκθέσεων παίρνουν από αύριο Κυριακή οι Ιταλοί. Στο Μιλάνο, λοιπόν, ανοίγει τις πύλες της η γνωστή Έκθεση Γούνας MIFUR, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Στη συγκεκριμένη έκθεση αναμένεται μεγάλη συμμετοχή και εξαιρετικά αποτελέσματα εμπορικών πράξεων, ενώ συμμετέχουν και αρκετές Καστοριανές-Σιατιστινές επιχειρήσεις.

Η μεγάλη δημοπρασία στο Σιάτλ (Seattle, Washington)

Μετά τη λήξη της ΜIFUR το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρώτη δημοπρασία περιόδου της ΑΜERICAN LEGEND στο Σιάτλ, όπου η συμμετοχή αναμένεται εντυπωσιακή. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 13 με 16 Μαρτίου 2011, με συνολική προσφορά 2 εκ. δερμάτων. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το δημοπρατήριο του Σιάτλ κάθε χρόνο και στις δύο δημοπρασίες που πραγματοποιεί προσελκύει μεγάλο αριθμό αγοραστών, καθώς φημίζεται για την παραγωγή των κορυφαίων δερμάτων στον κόσμο, τα περιζήτητα BLACKGLAMA.

Από τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία του δημοπρατηρίου, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή, ενώ αυξημένη αναμένεται να είναι η παρουσία Καστοριανών και Σιατιστινών αγοραστών. Και εδώ όπως και στις πρόσφατες δημοπρασίες της Kopenhagen Fur (Δανία) και της NAFA(Τορόντο), οι τιμές το σίγουρο είναι ότι θα παραμείνουν σταθερά ανοδικές όπως αυτές που προηγήθηκαν, ενώ δεν αποκλείεται τα περίφημα BLACKGLAMA τα οποία είναι ασυναγώνιστα στο είδος τους, εξαιτίας της πρωτοφανής ζήτησης, να σημειώσουν σημαντική αύξηση.

Η δημοπρασία Άγριων Γουνοδερμάτων από το Fur Harvesters Auction Inc

Στο μεταξύ στις εγκαταστάσεις της ΑΜERICAN LEGEND στο Σιάτλ, την Κυριακή 13 Μαρτίου το δημοπρατήριο της Fur Harvesters Auction θα δημοπρατήσει μία σειρά άγριων γουνοδερμάτων.

Η προσφορά Sable περιλαμβάνει όλους τους τύπους Βορείου Καναδά και Αλάσκα, καθώς και την αποκλειστική προσφορά της Συλλογής Mackenzie Valley. Αυτή θα είναι η καλύτερη προσφορά γουνοδερμάτων sable σε δημοπρασία της Βορείου Αμερικής για την φετινή σεζόν. Το πρόγραμμα της δημοπρασίας έχει ως εξής :

Προσφερόμενες Ποσότητες

Beaver 40,000

Mink 9,000

Sable 40,000

Muskrat 100,000

Raccoon 115,000

Lynx 3,000

Lynx Cat 2,000

Coyote 7,500

Ranch Fox 3,000

Otter 2,000

Fisher 7,000

Red Fox 10,000

Grey Fox 2,000

Arctic Fox 1,000

Timber Wolf 250

Wolverine Sundry 10

Tη… σκυτάλη οι Φιλανδοί

Το καλεντάρι της γούνας για τον μήνα Μάρτιο περιλαμβάνει τη δεύτερη δημοπρασία της περιόδου για το δημοπρατήριο της Finnish Fur Sales. Συγκεκριμένα, το διάστημα 20 με 25 Μαρτίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ελσίνκι, όπου η Finnish Fur Sales θα προσφέρει συνολικά 3,4 εκ. δέρματα (2,7 μινκ και 700,000 αλεπούδες), όπου και εδώ αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή με σταθερά ανοδικές τιμές, όπως αυτές έχουν εξελιχθεί στις πρόσφατες δημοπρασίες.

Η 1η Διεθνής Έκθεση Γούνας στην Αθήνα

Στο μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη διεθνή Έκθεση Γούνας που διοργανώνει ο ΣΕΓ και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 26 με 28 Μαρτίου 2011.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria