ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΜΕ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - OlaDeka

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΜΕ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Η χρηματοδότηση των νέων καλλικρατικών Περιφερειών, αλλά και ζητήματα αρμοδιοτήτων θα εξετασθούν σήμερα Παρασκευή στη συνάντηση του
υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τη Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος….

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας θα θέσουν υπόψη του υπουργού και θα συζητήσουν εκτενώς τα οικονομικά θέματα των Περιφερειών. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρού.
Οι Περιφερειάρχες αναμένεται να θέσουν εκ νέου στον υπουργό Οικονομικών το θέμα της μεταφοράς μαθητών το οποίο τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στις τοπικές κοινωνίες, αφού τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Εσωτερικών, δεν προχωρούν στην επίλυση του θέματος.
Στο πλαίσιο αυτό θα ζητήσουν την άμεση ψήφιση τροπολογίας για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στις συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών από τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και την απόδοση στις Περιφέρειες του συνόλου των οφειλόμενων χρημάτων προηγούμενων ετών.
Θα τονίσουν ακόμη την ανάγκη προετοιμασίας για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του Καλλικράτη για μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας από τις Περιφέρειες στους Δήμους από την 1η Ιουλίου 2011, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά και νέες αρρυθμίες.
Θα ζητήσουν ακόμη να έχουν στενή συνεργασία με το υπουργείο για όλες τις αρμοδιότητες που πρόκειται να μεταβιβασθούν από την 1η Ιουλίου στους Περιφερειάρχες. Στο πλαίσιο αυτό θα τεθούν ζητήματα στελέχωσης και έγκαιρης καταβολής των πόρων που χρειάζονται οι περιφέρειες για να λειτουργήσουν.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria