Με αφορμή τις πληροφορίες για κατάργηση του τριθέσιου σχολείου τους και τη συγχώνευσή του με το δημοτικό σχολείο του Κωσταραζίου. - OlaDeka

Με αφορμή τις πληροφορίες για κατάργηση του τριθέσιου σχολείου τους και τη συγχώνευσή του με το δημοτικό σχολείο του Κωσταραζίου.

Aποχή επ’ αόριστον από το σχολείο αποφάσισε ομόφωνα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων!
Σφοδρές αντιδράσεις επικρατούν σε γονείς, συλλόγους, μαθητές και κατοίκους των περιοχών Αμπελοκήπων, Πενταβρύσου, Οινόης μετά τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων τους και τη συγχώνευσή τους με άλλα, σύμφωνα με το περιβόητο σχέδιο του Καλλικράτη.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν εντονότερα τις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα στο δημοτικό σχολείο των Αμπελοκήπων έγινε κατάληψη από γονείς, μαθητές και κατοίκους της περιοχής αντιδρώντας έτσι σε ’’ειλημένες’’ αποφάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης, για την οποία όπως τονίζουν δεν έλαβαν καθόλου τα ψηφίσματα του συλλόγου, του τοπικού συμβουλίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου Ορεστίδος.

Τα σχέδια της Περιφερειακής Διεύθυνσης, όπως επισημαίνουν περιλαμβάνει το κλείσιμο του 3θέσιου δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων και τη συγχώνευσή του με του Κωσταραζίου με έδρα το Κωσταράζι, το κλείσιμο του γυμνασίου Κωσταραζίου και τη συγχώνευσή του με το Βογατσικό, το κλείσιμο του 6θέσιου δημοτικού σχολείου Πενταβρύσου και τη συγχώνευσή του με του Χιλιοδένδρου-Ποριάς, το κλείσιμο του Γυμνασίου Πενταβρύσου και τη συγχώνευσή του με της Μεσοποταμίας κ.α.

Ωστόσο, η οργή των κατοίκων, συλλόγων και μαθητών για αυτές τις άδικες όπως χαρακτηρίζουν αποφάσεις αρχίζει πλέον να ξεχειλίζει επικίνδυνα, με απρόβλεπτες εξελίξεις. Μάλιστα, οι σύλλογοι και οι γονείς φαίνονται αποφασισμένοι να διατηρήσουν τις σχολικές μονάδες στις περιοχές τους και αναμένονται να αντιδράσουν έντονα. Η πρώτη σημαντική αντίδραση ήρθε σήμερα με την κατάληψη από το δημοτικό σχολείο των Αμπελοκήπων, ενώ από αύριο αρχίζει η αποχή από τα μαθήματα και μάλιστα επ’ αόριστον, ενώ απειλούν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση αλλά και η γιορτή της 25ης Μαρτίου!!!

Ανάλογες, ωστόσο, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες και οι αντιδράσεις των υπόλοιπων σχολικών μονάδων που έχουν μπει στο ’’στόχαστρο’’ των υπευθύνων, ενώ οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει πλέον μεγάλο πανικό στην Α/θμια Διεύθυνση Καστοριάς καθώς και στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

Στο μεταξύ αύριο Παρασκευή στις 12.30 έχει προγραμματιστεί από όλες τις παραπάνω περιοχές κάθοδος,και κατάληψη των γραφείων της Α/θμιας εκπαίδευσης Καστοριάς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria