Η Καστοριά στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Λιμνών. - OlaDeka

Η Καστοριά στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Λιμνών.

Η Καστοριά ήταν η μοναδική πόλη από την Ελλάδα που συμμετείχε στο συνέδριο «Verbania a capital of European Lakes»।Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική πόλη Verbania
από 3 έως 6 Μαρτίου.Τον Δήμο Καστοριάς εκπροσώπησαν

ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδοσόπουλος και η δημοτική σύμβουλος κυρία Τομτσίδου Σοφία η οποία ως άριστη γνώστρια της ιταλικής γλώσσας εκφώνησε για λογαριασμό του δήμου το χαιρετισμό προς τους συνέδρους.

Συνολικά έλαβαν μέρος 57 Ευρωπαϊκές πόλεις από 13 χώρες.
Το παραπάνω πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτεί η Ε.Ε., έχει ως στόχο την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου Λιμνών.
Μέσα από το δίκτυο οι συνεργαζόμενες πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάσουν πληροφορίες , τεχνογνωσία και να αναπτύσσουν εξειδικευμένες δράσεις και ενέργειες για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.
Αν όμως για την Καστοριά το σημαντικό πρόβλημα είναι η καθαριότητα της λίμνης στην Ευρώπη δεν γνώριζαν τι θα πει βρώμικη λίμνη καθώς το πρόβλημα έχει λυθεί από την δεκαετία του 1970.Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχοντας προσπεράσει το πρόβλημα εξυγίανσης των λιμνών και την διαχείριση των υδάτων τους, αναπτύσσουν δράσεις για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του φυσικού τους πλούτου.
Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και των λιμνών αλλά ταυτόχρονα χρηματοδοτεί και προωθεί και την ανάπτυξη τους μέσω π.χ. αθλητικών δραστηριοτήτων .
Η συμμετοχή μας στο συνέδριο μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε το πρώτο βήμα και να δημιουργήσουμε τις βάσεις συνεργασίας με άλλες πόλεις και φορείς που μπορούν να συμβάλουν στην εξυγίανση και την αξιοποίηση και της λίμνης μας.
Μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες οι πόλεις που πρότειναν συνεργασία με την Καστοριά μέσα στα πλαίσια «αδελφοποίησης των πόλεων»
Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι του Δήμου να μην αφήσει χαμένη την ευκαιρία και να κεφαλαιοποιήσει την συμμετοχή του στο συνέδριο προς όφελος τόσο της λίμνης όσο και γενικότερα της πόλης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria