Η άρνηση Σαμαρά για συγκυβέρνηση μετέθεσε τις εκλογές πέραν της πρώτης εβδομάδας του Απρίλη. - OlaDeka

Η άρνηση Σαμαρά για συγκυβέρνηση μετέθεσε τις εκλογές πέραν της πρώτης εβδομάδας του Απρίλη.

Η εκποίηση του εθνικού πλούτου απαιτεί -όπως άφησε να εννοηθεί και η Τρόικα- ευρεία συναίνεση. Όταν λέμε “ευρεία”, δεν μιλάμε βεβαίως για την υπάρχουσα βουλή με ΓΑΠ, Καρατζαφέρη, Ντόρα και Κουβέλη.
Κάθε ξεπούλημα που θα υπογραφόταν με αυτό το σαθρό σχήμα εξουσίας, θα ήταν αντικείμενο πολεμικής αλλά και αναστροφής από μία επόμενη, ανεξάρτητη κυβερνητική πλειοψηφία.

Το παιχνιδάκι λοιπόν το γνωρίζει πολύ καλά το ΔΝΤ. Γι’ αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να βάλει στο κάδρο και τη ΝΔ του Σαμαρά. Ο τυφώνας των ιδιωτικοποιήσεων εάν έφερε την υπογραφή και των δύο μεγάλων κομμάτων, θα απαιτούσε ολική ανατροπή του πολιτικού συστήματος για να αναστραφεί. Ως γνωστόν η μέγκενη του δικομματισμού εμπλουτισμένη από τα νεοεμφανιζόμενα κόμματα – δεκανίκια θα ήταν εγγύηση για την τελεσφορία της τελευταίας πράξης του Ελληνικού δράματος.

Μην υποτιμάτε λοιπόν ούτε τις δηλώσεις Σταϊκούρα που ήταν κατ’ ουσίαν έμμεση πίεση στον Σαμαρά για συμμετοχή στο σχέδιο.

Το ιδανικό σενάριο λοιπόν – εφ” όσον δεχόταν ο Σαμαράς – θα ήταν εκλογές με λίστα ώστε τα δύο μεγάλα κόμματα να “ξεφορτωθούν” τους ενοχλητικούς όπως Καμμένο, Νικολόπουλο, Ζώη, Π. Οικονόμου, Βελόπουλο κλπ κλπ, με τις όποιες απώλειες σε δύναμη, ώστε να υπάρξει νωπή εντολή και ευχέρεια κινήσεων. Ένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα που θα ασελγούσε πάνω στον Εθνικό πλούτο χωρίς αντίλογο, τουλάχιστον για μια τετραετία.

Φαίνεται όμως ότι ο πιο “ενοχλητικός” αποδείχτηκε ο Σαμαράς. Η διαφαινόμενη εκλογική διαδικασία στις 17 Απρίλη που ακούγεται πλέον έντονα, δείχνει ότι η πρόταση περί συγκυβέρνησης δεν έγινε αποδεκτή. Έτσι, οι εκλογές θα γίνουν με σταυρό, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μπορεί ο σταυρός να βοηθά το ΠΑΣΟΚ να σωθεί από την εκλογική κατάρρευση και να μεταφέρει τον πονοκέφαλο στο επικρατείας όπου θα πρέπει να βολέψει τον στρατό “διορισμένων” πρόθυμων του μνημονίου, αλλά είναι δεδομένο ότι θα βάλει στην βουλή τους βουλευτές που έδειξαν ότι μπορούν να αντισταθούν.

Όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στην πρωτοφανή λαίλαπα ασυδοσίας και κοινωνικής εξαπάτησης.

Το σύστημα όμως δεν θα καταθέσει εύκολα τα όπλα, αφού ο Μιχάλης Καρχιμάκης ήδη ετοιμάζεται να αμολήσει δύο βόμβες μεγατόνων που αφορούν πρώην υπουργούς της ΝΔ, για να δημιουργήσει κλίμα όπως ακριβώς επιτάσσει ο Στρως Καν: “Ρίχτε τα όλα στην προηγούμενη κυβέρνηση”.

Το θέμα θα παίξει δυνατά από τα κανάλια της διαπλοκής, όμως το …αντίδοτο βρίσκεται στην δράση του Καμμένου στην εξεταστική για την Siemens. Ίσως αποδειχτεί και μπούμερανγκ για το πράσινο στρατόπεδο που επιμένει να μεταθέτει εις το διηνεκές την σύσταση προανακριτικής. Ακριβώς επειδή τα στοιχεία που έχει, αφορούν καμμένους και κομμένους, ενώ στον αντίποδα, βρίσκεται η πριμαντόνα της πολιτικής του μνημονίου: Ο Έλληνας Τσουμπάις.

Είμαστε λοιπόν όλοι προ των ευθυνών μας. Ο σταυρός αυτή την φορά έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ. Ή θα μπει με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για την πατρίδα, ή θα τον σηκώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria