26/3:Καθόλου εύκολη υπόθεση η έκθεση γούνας στο Expo Athens - OlaDeka

26/3:Καθόλου εύκολη υπόθεση η έκθεση γούνας στο Expo Athens

Σοβαρές νέες διαμαρτυρίες για την έκθεση γούνας του συνδέσμου Ελλήνων γουνοποιών σε

λίγες μέρες στην Αθήνα. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες που δημοσιεύονται….

«Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό, χνουδωτό, χαριτωμένο κουνελάκι, με δύο μεγάλα όμορφα αυτιά. Μέχρι που κάποιος το άρπαξε από τα αυτιά, του έκανε πρωκτικό ηλεκτροσόκ και, χωρίς να είναι σίγουρος ότι το κουνελάκι ξεψύχησε, το έγδαρε και το πέταξε σε ένα βουνό από πρώην μικρά, χνουδωτά, χαριτωμένα κουνελάκια»…
Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινά ένα αρρωστημένο παραμύθι. Όμως για εκατοντάδες χιλιάδες τετράποδα αυτού του πλανήτη, αυτή είναι η πραγματικότητα της σύντομης ζωής τους.
Πλάσματα που γεννιούνται για να πεθάνουν, που «εκτρέφονται» κάτω από άθλιες συνθήκες μόνο και μόνο για να θανατωθούν και να πουληθεί η γούνα τους.
Η Ελλάδα, που μέχρι σήμερα διεκδικεί με αξιώσεις παγκόσμιες πρωτιές στην αδιαφορία για τα δικαιώματα των ζώων, φιλοδοξεί να γίνει κόμβος ΚΑΙ στο παγκόσμιο εμπόριο νεκρής γούνας. (Για το σκοπό αυτό μάλιστα, ξοδεύει χρήματα όλων μας, μέσα από μία δημόσια επιχείρηση γνωστή ως «Κέντρο Ελληνικής Γούνας» που πλασάρεται ως «ερευνητικό ινστιτούτο»).
Στο κτίριο της Expo Athens η Ένωση Ελλήνων Γουνοποιών διοργανώνει διεθνή έκθεση γούνας το τριήμερο 26-28 Μαρτίου 2011.
ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ περί «οικολογικής εκτροφής γουνοφόρων ζώων» που με τόσο σθένος υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Ας διαψεύσουμε τον βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια, που δηλώνει ότι «οι διάφορες οργανώσεις και ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΦΕΣΗ», ότι «οι δραστηριότητές τους έχουν μπει στο περιθώριο» και ότι «οι καταναλωτές δεν επηρεάζονται πλέον από τις ακραίες απόψεις τους». Διαφορετικά θα πρέπει να πιστέψουμε στα λεγόμενά του, ότι δηλαδή «από την εκτροφή των γουνοφόρων ζώων μέχρι το να γίνει ένα έτοιμο ένδυμα και να φορεθεί από μία γυναίκα και ίσως και από άνδρα, μιλάμε για πολύ αυστηρές προδιαγραφές σε όλη αυτή τη διαδικασία. Η διαδικασία είναι 100% οικολογική».
Ας τους δείξουμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ μεταξύ τους για τα νεκρά ζώα .
ΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΕΚΡΗΣ ΓΟΥΝΑΣ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Σήκωσε το χέρι σου… πες ΟΧΙ στο εμπόριο νεκρής γούνας
Ώρα Σάββατο, 26 Μαρτίου , 10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.
Τοποθεσία Κτίριο EXPO ATHENS .

Το adespoto.gr καλεί κάθε φιλόζωο εκτός από το να παραστεί στην διαμαρτυρία, να αποστείλλει διαμαρτυρία για την διοργάνωση της έκθεσης στα παρακάτω :
1. Στο »ινστιτούτο» Κέντρο Ελληνικής Γούνας,στην Καστοριά,  τηλ. 24670 89100
όπου με θράσος αναφέρει στην αρχική του σελίδα
ΑΝ ΟΙ ΓΟΥΝΕΣ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΤΑΜΠΕΛΑ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ (Τέτοια περηφάνια για δολοφονία ζώων πρώτη φορά βλέπουμε…!)
2. Στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens,Τηλ.: 2.111.801.801, email  [email protected]Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο (κατάγεται από την Καστοριά…)
Tηλ. 210 3708011-16 , [email protected]Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
4. Στον κ Ζήση Τζηκαλάγια, Βουλευτή Ν. Καστοριάς
2103709401,2103709402
[email protected]Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria