Ενεργοποιούνται πέντε νέα προγράμματα στήριξης 100.000 εργαζομένων και ανέργων - OlaDeka

Ενεργοποιούνται πέντε νέα προγράμματα στήριξης 100.000 εργαζομένων και ανέργων

 ΣTHN υλοποίηση πέντε νέων προγραμμάτων προχωρά ο ΟΑΕΔ εντός του 2011 με στόχο να ωφεληθούν 100.000 εργαζόμενοι και άνεργοι. Σημειώνεται ότι ήδη
υλοποιούνται 30 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2,7 δισ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι, με την ολοκλήρωσή τους, θα αγγίξουν τις 800.000. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ θα συμμετάσχει στην εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Δράσεων Απασχόλησης του Yπουργείου Εργασίας, σε συνεργασία με τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Αναλυτικότερα, εντός του 2011 σταδιακά πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα εξής προγράμματα:
• «Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.
• Απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ.
• Διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας και τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 90 εκατ. ευρώ.
• Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.
• Απασχόληση απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Σημειώνεται ότι εντός των επόμενων τριών μηνών θα έχει ξεκινήσει η υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria