Κατατέθηκε στη Βουλή όλο το φορολογικό νομοσχέδιο Αυτόφωρο και αυστηρές ποινές για φορο-αδικήματα - OlaDeka

Κατατέθηκε στη Βουλή όλο το φορολογικό νομοσχέδιο Αυτόφωρο και αυστηρές ποινές για φορο-αδικήματα

Αυστηρές ποινές φυλάκισης και αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή μη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (κάτω από 75.000 ή 150.000 κατά περίπτωση) προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τη
φοροδιαφυγή που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, ενώ πάνω από τα ποσά αυτά θα ασκείται ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ην καθιέρωση Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και άλλες διατάξεις, όπως για παράδειγμα η ίδρυση ανώνυμης εταιρείας  για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της περιοχής του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό περιλαμβάνονται επίσης στο νέο νομοσχέδιο. 

Επιπλέον, στις διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται ότι  θα δίδονται στη δημοσιότητα ονόματα οφειλετών στην περίπτωση που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ καθώς επίσης και ονόματα επιτηδευματιών που δεν κόβουν συστηματικά αποδείξεις ή εκδίδουν πλαστά η εικονικά τιμολόγια.

Επίσης προβλέπεται η καταβολή του ΦΠΑ σε 3 μηνιαίες δόσεις για διευκόλυνση επαγγελματιών και εμπόρων ενώ αυξάνεται στο 50% το ποσό της προβεβαίωσης φόρου προκειμένου κάποιος να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της επιβολής προστίμου.
Ποινές φυλάκισης μέχρι 20 χρόνια για φοροδιαφυγή και αυστηρές ποινές για επίορκους εφοριακούς προβλέπει, μεταξύ άλλων, το φορολογικό νομοσχέδιο που μετά από συνεχείς τροποποιήσεις κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που… 
κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή προβλέπει την επιβολή αυτοφώρου για όσους φοροδιαφεύγουν για διάστημα πάνω από 4 μήνες και για την παράλειψη ή μη υποβολή ή ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, θεσπίζονται ως διαρκή και συνεχή αυτόφωρα, τα αδικήματα:
– της μη καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των τεσσάρων μηνών μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής.
– της παράλειψης υποβολής ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης στη φορολογία εισοδήματος
– της μη απόδοσης ή ανακριβής απόδοσης Φ.Π.Α και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών.
Παράλληλα, προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για τους επίορκους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών που καταδικάζονται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria