Φόλα η ανθρωπιά... - OlaDeka

Φόλα η ανθρωπιά…

Δεύτερο κρούσμα με << Φόλες >> μέσα σε μία εβδομάδα στην Καστοριά… από τον Άγιο Μηνά τώρα και στην chic περιοχή Χλόη
«Το επίπεδο πολιτισμού μίας
κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο που αυτή φέρεται προς τα ζώα. (Γκάντι)» …
Δυστυχώς για κάποιους συνδημότες μας έχουν την φιλοσοφία τού “ό,τι μας ενοχλεί ή δεν μας αρέσει, το εξολοθρεύουμε”… και αυτό έκαναν σήμερα πρωί – πρωί κυριακάτικα. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πόσο γυμνός από αισθήματα, με κυριότερο την ανθρωπιά, πρέπει να είναι κάποιος για να σκοτώσει ένα ζώο. Ένα ουσιαστικά αδύναμο και απροστάτευτο πλάσμα σε σχέση με αυτόν. Σίγουρα τέτοιες διεστραμμένες συμπεριφορές αφορούν ψυχικά ασθενείς και πιθανόν να κρύβουν βαθύτερες αιτίες -πράγματα που δεν μπορώ καν να αγγίξω- αλλά μόνο να περιγράψω .Όταν ακούμε τον όρο ‘’φόλα’’ μάλλον κανείς από εμάς δεν μπορεί να καταλάβει στο έπακρο, πόσο υποφέρει ένα ζώο όταν πεθαίνει βασανιστικά από ‘’φόλα’’ που του έδωσε ο… καλύτερός του φίλος, ο… άνθρωπος. Και αυτό γιατί πολύ απλά τα ζώα δεν έχουν ανθρώπινη φωνή , αλλά δεν θα έχει και κάποια ουσιώδη αντίδραση, επειδή ξέρει ότι κανένα ζώο δεν μπορεί να αντισταθεί . Όμως ρε παιδιά είναι πολύ διαφορετικό πράγμα να σκοτώνεις ένα ζωντανό το οποίο δεν σου έκανε κακό. Το να σπέρνεις παντού φόλες μόνο και μόνο για να σκοτώσεις αδιάκριτα και να ικανοποιήσεις τα βαθύτερα σαδιστικά σου ένστικτα που ντρέπεσαι να βγάλεις ανοιχτά στην κοινωνία για να μην στιγματίσεις την εικόνα του ευυπόληπτου πολίτη . Δεν είναι μόνο υπόθεση πολιτισμού, είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τα σκυλιά από τους υπανθρώπους.
Η παιδεία μερικών γύρω από την Φιλοζωία είναι ανύπαρκτη ! κάποιοι εκτιμούν μόνο ένα ζώο όταν βρίσκεται στο ..πιάτο τους!!!!!
Δείγμα υπευθυνότητας και όχι ντροπής να αγαπάμε τα ζώα και ειδικά αυτά που κάποιοι πέταξαν η τραυμάτισαν έτσι ασυλλόγιστα. Αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι όσοι θέλουν να τα βοηθήσουν να ζήσουν. Μόνο περήφανοι μπορούμε να αισθανόμαστε για αυτήν την αγάπη που νιώθουμε. Και τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω το βλακώδες επιχείρημα “εδώ οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα και εσύ ταΐζεις τα ζώα” προέρχεται συνήθως από ανθρώπους που δεν δίνουν δεκάρα για τον συνάνθρωπο, ενώ έχουν την εντύπωση πως αυτός ο πλανήτης έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για αυτούς . Κάποιος που αγαπά ειλικρινά τα ζώα είναι βέβαιο πως αγαπά και τους ανθρώπους.
Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria