Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ - OlaDeka

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
– Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων γουνοποιίας, αλλά και του υγιούς ανταγωνισμού αυτών και της

νομιμότητας των σχέσεων κράτους – επιχειρήσεων, μέχρι σήμερα έχει καταθέσει τα εξής προς επίλυση :
Περαίωση, αυτοέλεγχος υποβαλλόμενων φορολογικών δηλώσεων.
Αφορά την ένταξη επιχειρήσεων γουνοποιίας των οποίων οι απαλλασσόμενες πράξεις με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών (ΦΠΑ) ανέρχονται τουλάχιστον στο εξήντα τοις εκατό (60%) των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων που έχουν εξαιρεθεί με τον νόμο 3842/2010.
Πωλήσεις σε ιδιώτες ή υπηρεσίες των οποίων η αξία υπερβαίνει το ποσό των 1.500 € απόδειξη συναλλαγής.
Αφορά την απαλλαγή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές κ.λ.π. για συναλλαγές που υπερβαίνουν το ποσό των 1500 € σε τουρίστες τρίτων χωρών για τους οποίους εκδίδεται απόδειξη  λιανικής πώλησης σύμφωνα με την ΠΟΛ 1338/96. αλλά και σε τουρίστες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να διευκολυνθεί το εξαγωγικό λιανικό εμπόριο. 
Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών Ν. 3888/2010 (ΦΕΚ. Α’ 175. 30-9-2010)
Ένταξη στη ρύθμιση αυτή και των επιχειρήσεων γουνοποιίας που είχαν ρυθμιστεί με τον νόμο 3052/2002 και δεν μπόρεσαν τότε να αποπληρώσουν στις ΔΟΥ Δυτικής Μακεδονίας τα χρέη τους. Προτάθηκε το εξής : Στη ρύθμιση του Νόμου 3888/2010 να υπαχθούν και τα χρέη αυτά όπως διαμορφώθηκαν κατά κεφάλαιο με τον Νόμο 3052/2002 αριθμ. 12 παρ. 4 που αφορούν οφειλές από δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε Βιοτεχνικές Επιχειρήσεις γουνοποιίας και εκτροφείς γουνοφόρων ζώων που είναι εγκατεστημένες στους Νομούς Καστοριάς, Φλωρινάς, Κοζάνης, Γρεβενών.
Παράταση προθεσμίας εξαγωγής ή ενδοκοινοτικής παράδοσης αγαθών που αγοράστηκαν ή έγιναν εισαγωγή με το καθεστώς της ΠΟΛ 1262/2-8-1993 και όπως αυτή τροποποιήθηκε περαιτέρω.

Αφορά  επιχειρήσεις γουνοποιίας που αγόρασαν πρώτες ή βοηθητικές ύλες στο εσωτερικό με την υποχρέωση εξαγωγής ή ενδοκοινοτικής παράδοσης σε διάστημα 6 μηνών + 2 μηνών και 8 μηνών (16 συνολικά). Να παραταθεί λόγω της υφιστάμενης κρίσης το καθεστώς της ΠΟΛ για τις επιχειρήσεις αυτές μέχρι 31-12-2011 και να μην καταβάλλουν τον αναλογούντα Φ.Π.Α. όπως προβλέπεται από τις διατάξεις μιας και το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν ουσιαστικά δεν αποτελεί αντικείμενο συμψηφισμού αφού δεν υπάρχουν πωλήσεις στο εσωτερικό.
Παράταση της προθεσμίας στο καθεστώς της τελειοποίησης προς επανεξαγωγή (καθεστώς ενεργητικής τελειοποίησης).
Αφορά επιχειρήσεις γουνοποιίας, που λόγω της κρίσης δεν μπόρεσαν να εξάγουν προϊόντα που προσήλθαν από πρώτες ύλες ή είχαν υπαχθεί στο καθεστώς με συνέπεια να καταλογίζονται φόροι και πρόστιμα. Ζητήθηκε να παραταθούν οι αρχικές προθεσμίες.
Χρηματοδότηση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς που διεξάγεται το διάστημα 5-8 Μαΐου 2011 σε μια συγκυρία που ο κλάδος έχει άμεση ανάγκη  προβολής και προώθησης των γουναρικών.
Υπαγωγή των εξαγωγών από ενεργητική τελειοποίηση στο άθροισμα για τον υπολογισμό της συνολικής αξίας θεώρησης του Ειδικού Φύλλου Απαλλαγής.
Στο πλαίσιο αυτών των προτάσεων και των αιτημάτων ζητήθηκε για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου συνάντηση με τους αρμόδιους των ζητημάτων.
Για όλες τις προτάσεις ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria