Όλος ο υπολογιστής στο τσεπάκι σου! - OlaDeka

Όλος ο υπολογιστής στο τσεπάκι σου!

Tα portable προγράμματα σου λύνουν τα χέρια! …

Φανταστείτε έναν υπολογιστή όπου τα προγράμματα δε θα χρειάζονταν εγκατάσταση. Προγράμματα που θα μπορούμε να τα μεταφέρουμε σε οποιοδήποτε φάκελο, ακόμα και σε άλλο υπολογιστή, και θα ήταν άμεσα διαθέσιμα με όλες τους τις ρυθμίσεις. Ωραία, σταματήστε να φαντάζεστε και δείτε πώς τα «φορητά» προγράμματα μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα τον υπολογιστή!

Το format και η επανεγκατάσταση των windows είναι μια διαδικασία που δεν αρέσει σε κανέναν.

Και αυτό όχι μόνο επειδή πρέπει να γίνει backup όλων των σημαντικών αρχείων – κάτι που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνεται συχνά – αλλά γιατί μετά το format πρέπει ο χρήστης να ξαναεγκαταστήσει πολλές δεκάδες προγραμμάτων, να περάσει όλες τις ρυθμίσεις τους, και γενικά να σπαταλήσει αρκετές ώρες, μπορεί και μέρες, μέχρι να επαναφέρει το σύστημα στην αρχική του κατάσταση.

Τώρα όμως υπάρχει ένας τρόπος να αποφύγουμε όλη αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία. Υπάρχει ένας τρόπος όχι μόνο τα αγαπημένα μας προγράμματα να μην χρειάζονται εγκατάσταση, αλλά να κρατάνε και όλες τους τις ρυθμίσεις, ανεξαρτήτως του αν στον υπολογιστή μας έχουμε κάνει format – για την ακρίβεια, να έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις σε οποιονδήποτε υπολογιστή στον κόσμο! Αυτός είναι ο κόσμος των portable προγραμμάτων.

Τα portable προγράμματα δεν είναι νέα προγράμματα που έχουν έρθει να αντικαταστήσουν αυτά που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Ουσιαστικά είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία ένα κανονικό πρόγραμμα (που χρειάζεται εγκατάσταση) μέσω ενός ειδικού loader «μαθαίνει» να έχει όλα του τα αρχεία και τις ρυθμίσεις στο φάκελο που βρίσκεται, είτε αυτός είναι πάνω στο desktop, είτε στο root ενός partition, είτε σε ένα στικάκι USB.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria