ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜARIO MONTI - OlaDeka

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜARIO MONTI

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟΥ “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ” Κ. MARIO MONTI.
Στο Ξενοδοχείο HILTON και με διοργάνωση του “Ινστιτούτου Δημοκρατίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ” υπήρξε γεύμα εργασίας με ομιλητή τον κ. Mario Monti, (καθηγητή Πανεπιστημίου και

προέδρου του Πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνου και πρώην Επίτροπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της “Εσωτερικής Αγοράς, Οικονομικές Υπηρεσίες και Οικονομική Ολοκλήρωση, Τελωνεία, Φορολογία” από το 1995 έως το 1999 και στον τομέα “Ανταγωνισμού” από το 1999 έως το 2004). Στην συνάντηση που επακολούθησε παραβρέθηκαν οι αντιπρόεδροι του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος και κ. Σταύρος Δήμας, ο βουλευτής και τομεάρχης  Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο ο βουλευτής και αναπλ. τομεάρχης Οικονομίας της της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας,  ο αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γιώργος Ντίνας καθώς και προσκεκλημένοι καθηγητές Πανεπιστημίων.
Κατά την συνάντηση ο κ. Monti εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την οικονομική κρίση που επικρατεί γενικά στην Ευρώπη σήμερα και επίσης για το ενδεχόμενο η κρίση αυτή να μετασχηματιστεί σε κοινωνική κρίση με την εμφάνιση έντονων κοινωνικών φαινομένων και αντιδράσεων. Επίσης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας “Ευρώπης δύο ταχυτήτων” με  έντονες αντιθέσεις ανάμεσα στον Βορρά και Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε δε ότι είναι αναγκαίο για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα με κύριο μοχλό την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια.
Ο αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Γιώργος Ντίνας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και ειδικότερα της περιοχής μας ως ενός κατεξοχήν εξαγωγικού και εξωστρεφούς κέντρου, ιδιαίτερα στους τομείς της γούνας και της παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Επιπλέον υπήρξε εκτενής συζήτηση για τον ενεργειακό τομέα καθώς η περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας αποτελεί το κέντρο παραγωγής ενέργειας της χώρας και παρουσιάζει πολλές δυνατότητες επενδύσεων στον τομέα αυτό με την  εγκατάσταση ανανεώσιμων και εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Ο κ. Monti επέδειξε σημαντικό ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα θέματα και εξέφρασε την στήριξη του για τις προσπάθειες εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση. Η παρουσία και στήριξη του κ. Monti  κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς αποτελεί και σήμερα έναν από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Manuel Barroso.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria