Aνοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου η κορυφαία Διεθνή Έκθεση Γούνας στο Xονγκ - Κονγκ - OlaDeka

Aνοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου η κορυφαία Διεθνή Έκθεση Γούνας στο Xονγκ – Κονγκ

ekthesi-xong-kong-2011

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας με 45 συμμετοχές από Καστοριά και Σιάτιστα

Ποδαρικό στον κλάδο των Εκθέσεων Γούνας κάνει και φέτος το Χονγκ-Κονκγ. Πρόκεται για την κορυφαία και πιο φημισμένη έκθεση γούνας στον κόσμο, η οποία χαρακτηρίζεται από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, εμπορικών επισκεπτών καθώς και σημαντικών εμπορικών πράξεων.
ekthesi-xong-kong-2011-1Γι’ αυτό άλλωστε κάθε χρόνο προσελκύει ολοένα και περισσότερους προμηθευτές αλλά και επισκέπτες. Πρόκειται για την Διεθνή Έκθεση Γούνας HONG KONG INTERNATIONAL FUR AND FASHION FAIR 2011, η οποία διοργανώνεται από την ομοσπονδία γούνας του Χονγκ Κονγκ σε συνεργασία με το συμβούλιο Εμπορίου Ανάπτυξης του Χονγκ Κονγκ. Προσφέρει μια παγκόσμια πλατφόρμα για τους εκθέτες, επιδεικνύοντας μια πληθώρα προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της γούνας και δερμάτινων ενδυμάτων, Γουνοδερμάτων, εργαλεία και αξεσουάρ γούνας, δέρματα και μηχανήματα. Η έκθεση αποτελεί μια σημαντική θέση για τις τοπικές και ξένες εταιρείες, πηγή ποιότητας και πρώτων υλών, καθώς και να δικτυωθούν με κύριο παράγοντα την παγκόσμια βιομηχανία της γούνας.
Τα είδη που μπορεί να δει ο επισκέπτης είναι κυρίως γουναρικά, δερμάτινα ενδύματα, Γουνοδέρματα, Εργαλεία γούνας, Αξεσουάρ και Μηχανήματα, ενώ το προφίλ επισκεπτών αποτελείται από Κατασκευαστές, Προμηθευτές, Εισαγωγείς, Εξαγωγείς, Διανομείς, Αγοραστές και Σχεδιαστές .

45 συμμετοχές από Καστοριά και Σιάτιστα, με την ομπρέλα του ΟΠΕ

ekthesi-xong-kong-2011-2Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο πολλών τ.μ., με καλαίσθητα και εντυπωσιακά περίπτερα όπως και πέρσι, έχει εγκατασταθεί η Ελλάδα. Συγκεκριμένα 45 γουνοποιητικές επιχειρήσεις από Καστοριά και Σιάτιστα θα δώσουν δυναμικό παρών προβάλλοντας εκεί για πρώτη φορά τις νέες τους κολεξιόν. Η ελληνική αποστολή υποστηρίζεται, όπως άλλωστε και τα τρία προηγούμενα χρόνια, από το ΕΒΕ Καστοριάς σε συνεργασία με τον ΟΠΕ, στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, που εφαρμόζει ο Οργανισμός. Πλέον, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση, σε μέγεθος συμμετοχής, στην εν λόγω έκθεση που είναι η πρώτη σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως, σε ό,τι αφορά τον κλάδο της γούνας.

«Μετά την παρέλευση των τριών ετών, οπότε ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα, βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, αφού ξεκινήσαμε με τη συμμετοχή 11 επιχειρήσεων και φτάσαμε σήμερα να έχουμε στην έκθεση του Χονγκ Κονγκ 45 επιχειρήσεις με 52 περίπτερα», τόνισε, στη ΣΕΝΤΡΑ ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Ναούμ Μαρκόπουλος, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα δηλώνει ένα δυναμικό «παρών» στα δρώμενα του κλάδου της γούνας.
Στόχος των ελληνικών επιχειρήσεων είναι να επιστρέψουν με …γεμάτα χέρια από την αποστολή, έτσι ώστε να γίνουν βήματα ανάπτυξης για τον κλάδο της γούνας σε τοπικό επίπεδο

Βαρόμετρο για το μέλλον του κλάδου τα αποτελέσματα της Έκθεσης Γούνας στο Χονγκ – Κονγκ


ekthesi-xong-kong-2011-3Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσο αφορά τις τιμές της πρώτης ύλης, έτσι όπως αυτές προέκυψαν από τις δύο πρώτες πρόσφατες δημοπρασίες της νέας περιόδου, σε Κοpenhagen Fur (Δανία) και NAFA (Τορόντο), οι οποίες παρουσίασαν σημαντική αύξηση (μ.ο. 20 – 30%), η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί αναμφίβολα ορόσημο για τον κλάδο της γούνας τη φετινή χρονιά. Οι αυξημένες τιμές της πρώτης ύλης θα υποχρεώσουν τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις να αναπροσαρμόσουν τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους (χονδρική και λιανική), προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο μέλλον στις αγορές νέων Γουνοδερμάτων, αφού όπως δείχνουν οι εξελίξεις και στις επόμενες δημοπρασίες που θα ακολουθήσουν οι τιμές θα εξακολουθήσουν να είναι σε αυτά τα επίπεδα. Άρα, λοιπόν το θέμα είναι κατά πόσο και ποιο βαθμό η αγορά (κυρίως οι Ρώσοι, αλλά και οι Κινέζοι) θα ανταποκριθούνε στις νέες πλέον διαμορφωμένες τιμές των έτοιμων γουναρικών. Αυτό είναι κάτι που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα απαντηθεί από αυτή την Έκθεση Γούνας στο Χονγκ Κονγκ, και φυσικά θα ακολουθήσει η MIFUR στο Μιλάνο (6-9 Μαρτίου), η Έκθεση Γούνας στην Αθήνα (26-28 Μαρίου) και η Έκθεση Γούνας Καστοριάς (5-8 Μαϊου). Οι παραπάνω διεθνείς εκθέσεις γούνας θα αποτελέσουν το βαρόμετρο για το μέλλον του κλάδου της γούνας, η οποία όπως είναι γνωστό τον τελευταίο χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις με μεγάλο όγκο πωλήσεων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria