To μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη εξαγγέλει την Πέμπτη 20-01-11 ο πρωθυπουργός στην Κοζάνη! - OlaDeka

To μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη εξαγγέλει την Πέμπτη 20-01-11 ο πρωθυπουργός στην Κοζάνη!

Τη μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα πρόκειται να ανακοινώσει αύριο από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός, παρουσία της υπουργού ΠΕΚΑ, της διοίκησης της ΔΕΗ και εκπροσώπων της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής. Η «πράσινη» επένδυση ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ δεν θα προχωρήσει τελικά με

απευθείας ανάθεση στην αμερικανική εταιρεία SunEdison, αλλά με διεθνή διαγωνισμό. Στις 17 Νοέμβρη το ΔΣ της ΔΕΗ είχε δώσει το «πράσινο φως» στη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού ενώ το Δεκέμβριο η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κατέθεσε στη ΡΑΕ αίτηση αδειοδότησης του έργου.

Η απόφαση να ανακοινωθεί επίσημα η έναρξη του διαγωνισμού «κλείδωσε» προχθές αργά το βράδυ, ενώ η παρουσία του Πρωθυπουργού θα υπογραμμίσει τη βαρύτητα της επένδυσης σε μια περιοχή που έχει ταλαιπωρηθεί από τη λιγνιτική δραστηριότητα της ΔΕΗ.
Το θέμα της ανάπτυξης φωτοβολταικών πάρκων «μεγάλης κλίμακας» στο λιγνιτικό λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαίδας είχε συζητηθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο μεταξύ της υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη και του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού κατά την επίσκεψη της πρώτης στη Δυτική Μακεδονία, όπου και έθεσε εκτός λειτουργίας την «Πτολεμαίδα Ι».
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria