Τι θα γίνει ρε μάγκες? Θα μας κλείσετε και το νοσοκομείο? - OlaDeka

Τι θα γίνει ρε μάγκες? Θα μας κλείσετε και το νοσοκομείο?

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ!!!ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΠΑΘΟΣ…Πετσάλνικε,φτάνει συνυπογράφεις τα μνημονιακά ξεπουλήματα!
Τζηκαλάγια φτάνει το παίζεις αθώα κοκκινοσκουφίτσα!
Δακή για να σε δούμε!
Σαββόπουλε το ίδιο και σένα!
Χατζησυμεωνίδη το ίδιο και σένα!
Κεπαπτσόγλου ισχύει φυσικά και για σένα! 

Κάντε κάτι τώρα!

Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και το τελευταίο οχυρό των δικαιωμάτων του πολίτη που δεν διαπραγματεύεται! Αγώνας τώρα ! 
Η αναβάθμιση τριών νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας έχει ως
αποτέλεσμα να μην μπορούν να εφημερεύουν για 11 μέρες τον μήνα.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία Γρεβενών, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας, τα οποία, με τροπολογία του υπουργείου Υγείας από τις 8 Δεκεμβρίου 2010, μεταφέρονται από την Γ’ Ζώνη (άγονη ζώνη) στη Β’ Ζώνη. Ομως, ως νοσοκομεία της Γ’ Ζώνης είχαν -βάσει νόμου- λιγότερο προσωπικό από τα νοσοκομεία Β’ Ζώνης. Ετσι καλούνται να καλύψουν τον ίδιο αριθμό εφημεριών με τα νοσοκομεία της Β’ Ζώνης, αλλά με λιγότερο προσωπικό.

Το θέμα θα τεθεί σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. «Θα ζητήσουμε από το υπουργείο Υγείας να επανεξεταστεί το θέμα της μετακίνησης των τριών νοσοκομείων από την Γ’ στη Β’ Ζώνη, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η μετακίνηση συνεπάγεται μείωση του κόστους λειτουργίας για το υπουργείο, αλλά αυτό συνεπάγεται και μείωση βασικών αναγκών σε υπηρεσίες Υγείας για τους κατοίκους των τριών νομών», δηλώνει ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής.

«Το υπουργείο παγιώνει τις ελλείψεις από 1/1/2011, κρατά υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας, τα υποβαθμίζει ουσιαστικά με την αλλαγή Ζώνης και έτσι μειώνει ακόμη περισσότερο τα κίνητρα για τους νέους γιατρούς να διεκδικήσουν θέσεις γι’ αυτά τα νοσοκομεία», λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Μακεδονίας, Συριανός Καχλάν, ο οποίος υπηρετεί στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Υπογραμμίζει ότι, για να καλυφθούν τα προγράμματα εφημερίας, όπως τα εκδίδουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, απαιτούνται 4 γιατροί ανά κλινική σε κάθε ένα από τα τρία νοσοκομεία.

Ομως, μόνο η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κοζάνης είναι σωστά στελεχωμένη σε ολόκληρη τη Δ. Μακεδονία.

Ο ίδιος εφημέρευε για τρεις ημέρες σερί την Πρωτοχρονιά, αλλά δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος. «Βρισκόμουν εκεί χωρίς να μπορώ ουσιαστικά να χειρουργήσω. Αναγκαστικά προωθούσα τα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία», καταλήγει ο Σ. Καχλάν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Δ. Μακεδονίας θεωρούν ότι η αναβάθμιση των τριών νοσοκομείων είναι μέρος της προσπάθειας συγχώνευσης των νοσοκομείων με τη μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, γύρω από ένα κεντρικό νοσοκομείο, το νοσοκομείο Κοζάνης.
Να σημειωθεί ότι στην Καστοριά το πρώτο μέσο που ανέδειξε το θέμα ήταν το oladeka :  http://oladeka.blogspot.com/2011/01/blog-post_6025.html

Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria