Ο απορημένος Αστυνομικός - OlaDeka

Ο απορημένος Αστυνομικός

Για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν το κείμενο της εφημερίδας “Φίλαθλος” της 31ης οκτωβρίου 2009, μπορούν να διαβάσουν το κείμενο παρακάτω…



Αγαπητέ κύριε εκδότα,

Είμαι αστυνομικός και πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος. Σε μια συνομιλία που είχα με συνάδελφό μου την ημέρα της εορτής του προστάτη αγίου της αστυνομίας μας (μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου-20 Οκτωβρίου) άκουσα με μεγάλη έκπληξη (και οργή τολμώ να παραδεχθώ) πως ο Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος είναι ο προστάτης άγιος των όρχεων! Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τον θυμό μου. Μετά βίας οι συνάδελφοί μου με συγκράτησαν να μην γρονθοκοπήσω τον συνάδελφο. Αυτός διαρκώς μου επαναλάμβανε: “πάταξον μεν, άκουσον δε”.

Αναγκάστηκα λοιπόν από πείσμα για να αποδείξω πως ο συνάδελφος λέει ψέματα να αγοράσω τον συναξαριστή του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, εκδόσεις “ορθόδοξος κυψέλη” Καμβουνίων 1, Θεσσαλονίκη, τηλ.2310/207340. Η έκπληξη που αισθάνθηκα ήταν απερίγραπτη. Στο συναξάρι του Αγίου πράγματι αναγράφονται πράγματα προσβλητικά και απαράδεκτα.

Είναι δυνατόν ο προστάτης άγιος των όρχεων να είναι ο προστάτης άγιος των αστυνομικών; Ποιός μας εμπαίζει; Ποιός διάλεξε τον άγιο αυτό για το τιμημένο σώμα της αστυνομίας; Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το συναξάρι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου:

“Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επάνω εις στρώμα, και ολίγον υπνώσας, βλέπει τον άγιο Αρτέμιον εις τον ύπνο του λέγοντα αυτώ, δείξον μου το πάθος σου, ο δε έδειξε τον τόπον, όπου είχε το πάθος. Τότε ο άγιος κύψας και πιάσας επιτήδεια με τας δύο του χείρας το σπάσιμον των διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσον εδύνατο, ο δε ασθενής πονήσας μεγάλως και φωνάξας το, ουαί μου, εξύπνησε και εύρε τον εαυτόν του υγιή δοξάζων τον Θεόν και τον άγιον”.

Μετά τιμής

Ένας απορημένος και θυμωμένος αστυνομικός”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria