Νίκη μεν αλλά πύρρειος...Ο κόσμος το χει τούμπανο και αυτός... - OlaDeka

Νίκη μεν αλλά πύρρειος…Ο κόσμος το χει τούμπανο και αυτός…

“Πύρρειος ή καδμεία νίκη ονομάζεται μεταφορικά το αποτέλεσμα μιας μάχης κατά την οποία αναδεικνύεται μεν νικητής, αυτός όμως έχει υποστεί τόσο βαριές απώλειες, ώστε μελλοντικά θα του είναι δύσκολο ή αδύνατο να συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη των σκοπών του…”

Το λεξικό δίνει την ερμηνεία στις λέξεις “πύρειος νίκη” πολύ ξεκάθαρα.
Πιο ξεκάθαρα όμως έδωσε την ερμηνεία στο μήνυμα του μετά τις τελευταίες εκλογές, ο λαός του Άργους Ορεστικού.
Αν αποδεχθούμε όλα όσα ακούγονται και συζητιούνται σε
κάθε γωνιά του Άργους αλλά τώρα και του νομού γενικότερα-συγγνώμη της περιφερειακής ενότητας πλέον-,θα δούμε ότι με απλό,( ίσως και απλοικό τρόπο) , το μήνυμα του λαού ήρθε με μια μορφή που ανέκαθεν ήταν η πιο ασφαλής αλλά ίσως και η πιο άμεση  και ξεκάθαρη για να μιλήσει αποστομωτικά σε κάθε μορφή εξουσίας και δυναστείας.
Τι πιο άμεσο και ασφαλές δίκην παραδοσιακού σατυρικού εθίμου να πεις σαν λαός όλα όσα ήθελες να πεις κατάμουτρα σ αυτόν που νομίζει ότι νίκησε αλλά …πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Πιστεύει ότι νίκησε γιατί συνεργάστηκε με περισσή σπουδή για να βγάλει δικό του δήμαρχο και μάλιστα με υπόγειες διαδρομές για να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Έλα όμως που αυτά δεν γίνονται!
Έχει ειπωθεί και έχει αποδειχθεί :  ή πολλούς θα δουλέψεις για λίγο,ή λίγους για πολύ.Δεν γίνεται να κοροιδεύεις τους πάντες για πάντα!
Έτσι λοιπόν ό κόσμος του έδειξε την πρωτοχρονιά με παραδοσιακό και τσουχτερό καρναβαλίστικο τρόπο ότι τον πήρε χαμπάρι.
 Ότι ,ναι  νίκησε ,έβγαλε δήμαρχο που αυτός επιθυμούσε αλλά η νίκη του ήταν πύρρειος δηλαδή: ( ” αυτός όμως έχει υποστεί τόσο βαριές απώλειες, ώστε μελλοντικά θα του είναι δύσκολο ή αδύνατο να συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη των σκοπών του…”)
Οι μελλοντικοί σκοποί και στόχοι λοιπόν από δω και πέρα θα μοιάζουν κάθε μέρα ολό και πιο δύσκολοι,όλο και πιο αδύνατοι.
Γιατί ο κόσμος μπορεί να αργεί αλλά κάποια στιγμή καταλαβαίνει και σε παίρνει χαμπάρι.
 Και μετά..δε χαμπαριάζει…
Αλλά η μεγάλη πλάκα είναι ότι ενώ  ο κόσμος το χει τούμπανο , ο Τοτό καμαρώνει σαν κούρκος και ενώ τον φτύνουν αυτός νομίζει ότι ψιχαλίζει…

                                         Αργείτης κροίσος με 9 γράμματα…ποιος είναι? Οέο?

                                            Δήμος δίχως Νίκο ,,κοπάδι δίχως λύκο !!!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria