Με κλείσιμο απειλούνται τα Νοσοκομεία Πτολεμαιδας, Καστοριάς και Γρεβενών - OlaDeka

Με κλείσιμο απειλούνται τα Νοσοκομεία Πτολεμαιδας, Καστοριάς και Γρεβενών

Πλήγμα για τα Νοσοκομεία Πτολεμαίδας, Καστοριάς, και Γρεβενών αποτελεί τροπολογία του νόμου 3896/2010 βάσει της  οποίας εντάσσονται από την Γ΄ στην Β΄  κατηγορία. Αυτό επισημαίνει σε ανοιχτή επιστολή η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, η οποία τονίζει ότι κάτι τέτοιο θα
έχει ως συνέπεια τη μη στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς, τη μείωση των εφημεριών, ενώ θα επηρεαστούν και οι διαδικασίες αξιολόγησης και κρίσης για την πρόσληψη γιατρών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα οι εφημερίες στη Γ΄ ζώνη, που ήταν μέχρι τώρα τα τρία αυτά νοσοκομεία ήταν 11 για τους επιμελητές, 7 ενεργείς και 4 ετοιμότητας και 7 για τους διευθυντές, 5 ενεργείς και 2 ετοιμότητας. Ο αντίστοιχος τώρα αριθμός εφημεριών για τη Β ζώνη, όπου θα ενταθούν τα νοσοκομεία Πτολεμαϊδας, Καστοριάς και Γρεβενών είναι μικρότερος, 5 ενεργείς και 2 ετοιμότητας για τους επιμελητές και 4 ενεργείς και 3 ετοιμότητας για τους διευθυντές.

Από σήμερα και ύστερα από την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε χθες η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, ξεκινά ένας κύκλος γενικών συνελεύσεων και ενημερωτικών επαφών με φορείς της Περιφέρειας, προκειμένου να υπάρξει συνολική αντίδραση στον νόμο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διαφορετικά όπως αναφέρεται στην επιστολή θα κλείσουν τα Νοσοκομεία. Τέλος όπως αναφέρει στην επιστολή της η ένωση των νοσοκομειακών γιατρών «μεγάλα ερωτήματα προκαλεί ο τρόπος με τον οποίον ψηφίστηκε η συγκεκριμένη τροπολογία», ενώ τονίζει ότι «γεννάτε το ερώτημα που ήταν οι τοπικοί βουλευτές όταν ψηφιζόταν ο εν λόγω νόμος».
ΕΡΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria