ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ - OlaDeka

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την δημιουργία Φωτοβολταικού Πάρκου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στο χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ, στα όρια του Δήμου Εορδαίας.
Ασφαλώς πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που στοχεύει στην μεταλιγνιτική περίοδο, και ανάλογα με το

επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ, θα επηρεάσει την οικονομία σε όλη  την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και θα δούμε το επόμενο διάστημα, τις όποιες θετικές ή αρνητικές συνέπειες.

Και βέβαια επαναφέρει με επιτακτικό τρόπο, το θέμα, το οποίο έχω θέσει εδώ και πολύ καιρό, για την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην κατανομή του Τοπικού Πόρου, των χρημάτων δηλαδή που επιστρέφει η ΔΕΗ, για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει, ότι Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι μόνο η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Και δυστυχώς στην Καστοριά, για άλλη μια φορά, θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.
Εδώ και καιρό είναι έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας. Αλήθεια την θυμάται κανένας ή απλά το ελληνικό Δημόσιο ξόδεψε 2 εκ €, απλά για να γεμίσει κάποια συρτάρια.
Υπάρχουν τώρα οι προϋποθέσεις, με την αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, στα πλαίσια της εμπέδωσης κλίματος περιφερειακής συνείδησης να ξαναδούμε τις ανάγκες για αναπτυξιακές παρεμβάσεις, όλων των περιοχών της Περιφέρειας.
Επιτέλους, η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου μας δεν μπορεί να εξαρτάται από την καλή διάθεση του κάθε Υπουργού.
Δεν θα γίνουμε επαίτες των δικαιωμάτων μας ούτε σιωπηλοί παρατηρητές των εξελίξεων.
Σχέδιο χρειάζεται και βούληση. Και αυτά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχουν από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Καστοριά 20.01.2011
 Μαρία Αντωνίου
Μέλος Π.Ε Ν.Δ
Πολιτευτής Ν.Δ 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria