Σσσσσσ! Ο Κ.Κ. κοιμάται...Το χει χάσει ο κόσμος στην Καστοριά ! - OlaDeka

Σσσσσσ! Ο Κ.Κ. κοιμάται…Το χει χάσει ο κόσμος στην Καστοριά !

Καστοριά, μεσημέρι Τρίτης 04- Ιανουαρίου 2011. Η Καστοριά μπαίνει στην τελευταία και κύρια εορταστική περίοδο σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα η οποία έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.Την περίοδο των ραγκουτσαρίων.
Τα καταστήματα της πόλης γιορτάζουν και συνοδεία παραδοσιακών ορχηστρών ψήνουν τα
λαχταριστά κοψίδια και κερνούν ψητά κρασί και τσίπουρο,στους περαστικούς ,ντόπιους και τουρίστες που κατακλύζουν την περιοχή της Καστοριάς για να ζήσουν ακριβώς αυτό το κλίμα της χαράς και της ψυχικής θαλπωρής.Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με τα καταστήματα της Γράμμου που βρίσκονται κοντά στο κεντρικό φανάρι της πόλης.Βλ.φοτο.
Και ξαφνικά όλα σιγούν.Στην αρχή όλοι πιστεύουν ότι οι αστυνομικοί τους κάνουν πλάκα εναρμονισμένη με το εορταστικό και καρναβαλικό χιούμορ,αλλά γρήγορα οι άνθρωποι της χαρούμενης παρέας καταλαβαίνουν ότι δεν είναι αστείο.

Οι αστυνομικοί δυσκολεύονται κι αυτοί οι ίδιοι να το εξηγήσουν αλλά εκτελώντας υπηρεσία,εξηγούν στους συνδαιτημόνες του εορταστικού τσιμπουσιού, ότι finito la musica passato la fiesta!
Τι λέτε ρε παιδιά ,τι εννοείτε,ποιον ενοχλήσαμε χρονιάρα μέρα μεσημέρι?
Ποιον ενοχλήσατε? Το ρωτάτε κι όλας ? Τον κ.Κ.Κ. από την Καλιθέα!
Διατάραξη κοινής ησυχίας! Βεβαίως βεβαίως,διατάραξη κοινής ησυχίας!
Πολύ καλά τους κάνατε κύριε Κ.Κ. από την Καλιθέα!
Ακούς εκεί να θέλουν να γλεντοκοπάνε με παραδοσιακά κλαπατσίμπανα και να ντερλικώνουν και να κατεβάζουν το κρασί λες κι είναι νερό!
Πολύ καλά τους έκανες! Και ξέρεις τι λέω κύριε Κ.Κ.?
Να κάνουμε καταγγελία και για τα παιδάκια που κάθε χρόνο έρχονται μες στα αγρια χαράματα και χτυπάν κουδούνια και πόρτες χωρίς να υπολογίζουν κανένα με κείνα τα εκωφαντικά τριγωνάκια στα χέρια και φωνασκούν μες στα αυτιά μας καλην εσπέραν άρχοντες…
Αφού εμείς είμαστε οι άρχοντες αφήστε μας επιτέλους στην ησυχία μας και μη μας ταράζετε!
Α!Και το Πάσχα μήνυση στους Παπάδες όταν μες στα άγρια μεσάνυχτα βαράνε λυσασμένα τις καμπάνες για να μας καλέσουν δήθεν στην ανάσταση!
Ασε τους γάμους και τα πανηγύρια του καλοκαιριού ,άλλες φασαρίες!
Να φύγετε κύριοι ,να πάτε αλλού!
Ακούς εκεί ! Παράδοση και κουραφέξαλα!
Αρε κύριε Κ.Κ. από την Καλιθέα έχει χαλάσει ο κόσμος.Τι ωραία που θα περνούσαμε αν είμασταν όπως παλιά,πολύ παλιά όμως τότε που οι άνθρωποι ζούσαν στις σπηλιές!
Ούτε κιχ δεν ακουγόταν…Ε κύριε Κ.Κ. από την Καλιθέα?
Τίποτα μούγκα στην στρούγκα που λένε…
Έτσι μπράβο ! Να το παραδεχθείς ,γιατί για εκεί είσαι βρε παλιομαλάκα,ανιστόρητε,μουντρούχε,αγάμητε ,σκρούτζ,ακοινώνητε ,αντιδραστικό στοιχείο,κομπλεξικέ εκτός τόπου και χρόνου OMG,WTF,(για να σου στείλω και τα μηνύματα της νεολαίας)ντενεκέ,γκάζντα, λούλα του κερατά!
Σήκω και φύγε ρε άχρηστε από την πόλη αυτή ,δεν σε χωρά και μοιάζεις με περίττωμα της .Αι στο διάλο βλάκα!
ΥΓ Η πλάκα είναι ότι την ίδια ώρα που οι αστυνομικοι απαγόρευαν στη συγκεκριμένη παρέα να συνεχίσει το παραδοσιακό έθιμο ,δίπλα ακριβώς από το αστυνομικό μέγαρο άλλη παρέα συνέχιζε κανονικά το γλέντι της.Απίστευτα ,τραγελαφικά, κωμικοτραγικά γεγονότα στην Καστοριά του 2011!  

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria