Έτσι αντιδρούν οι πολίτες και οι υπεύθυνοι λειτουργοί! Κι όχι με κλάψες και τεμενάδες!Συγκρίνετε την αντίδραση της Ξάνθης με της Καστοριά - OlaDeka

Έτσι αντιδρούν οι πολίτες και οι υπεύθυνοι λειτουργοί! Κι όχι με κλάψες και τεμενάδες!Συγκρίνετε την αντίδραση της Ξάνθης με της Καστοριά

Στη Δικαιοσύνη αν δεν λυθεί το θέμα των εφημεριών

Με προσφυγή απειλούν οι γιατροί του νοσοκομείου Ξάνθης

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εάν ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης δεν επαναφέρει τις εφημερίες, δηλώνουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Ξάνθης.

Σε επιστολή τους προς τον διοικητή, οι γιατροί αναφέρουν τρία περιστατικά, για τα οποία χρειάστηκε ο εφημερεύον γιατρός, είτε της
Παθολογικής Κλινικής είτε της Παιδιατρικής, να συνοδεύει διασωληνωμένο άτομο σε νοσοκομείο άλλης πόλης ή να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα περισσότερα από ένα έκτακτα περιστατικά, σημειώνοντας ότι αν υπήρχε εφημερία ετοιμότητας δεν θα χρειάζονταν να εγκαταλείψει την υπηρεσία του ο εφημερεύον γιατρός της κάθε κλινικής του νοσοκομείου.

«Με την ενέργειά σας αναλαμβάνετε πλέον το 100% της ευθύνης για την επιβίωση ή όχι των ευρισκομένων σε άμεσο κίνδυνο ασθενών», αναφέρουν οι γιατροί.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Θανάσης Μπαμπαλίδης τονίζει ότι «οι εφημερίες είναι αυτές που προβλέπονται και εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία, τόσο του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και των εφημερευόντων κλινικών».

Παραδέχεται, ωστόσο, πως η έλλειψη επαρκούς προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι εφημερίες ετοιμότητας, χωρίς ωστόσο όπως είπε- να διαταραχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου Ξάνθης.

Τέλος, ο διοικητής του νοσοκομείου επισημαίνει ότι από μέρους της διοίκησης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο θα καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria