1ον: Πρόταση για συγχώνευση ΤΕΙ-ΑΕΙ Δ.Μακεδονίας. 2ον: Μη φοβάστε δεν παίρνει η Καστοριά τη σχολή διοίκησης & οικονομίας. Τάδε έφη Γ.Χαραλαμπίδης πρόεδρος ΤΕΙ - OlaDeka

1ον: Πρόταση για συγχώνευση ΤΕΙ-ΑΕΙ Δ.Μακεδονίας. 2ον: Μη φοβάστε δεν παίρνει η Καστοριά τη σχολή διοίκησης & οικονομίας. Τάδε έφη Γ.Χαραλαμπίδης πρόεδρος ΤΕΙ

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΛΑ ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ!
Θετικός στη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΤΕΙ Γ. Χαραλαμπίδης, τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις υποδομές των δύο ιδρυμάτων, αλλά και το μέγεθος τους. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες, ο κ. Χαραλαμπίδης σημείωσε πως

«ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, αλλά και ιδρυμάτων, με δηλώσεις και από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Μανωλόπουλου που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Τέτοιες συζητήσεις γίνονται, αλλά μέχρι στιγμής είναι σε κεντρικό επίπεδο. Οι συζητήσεις δεν έχουν εξειδικευτεί μέχρι σήμερα, αλλά αφορούν σε ΑΕΙ- ΤΕΙ με λίγα τμήματα».
Ο κ. Χαραλαμπίδης, μάλιστα, αναφέρθηκε στο σενάριο ύπαρξης ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος σε κάθε περιφέρεια, σημειώνοντας πως αυτή είναι και η δική του θέση, για το ζήτημα. «Εμείς πιστεύουμε πως η Δυτική Μακεδονία οδεύει προς ένα ίδρυμα. Η συνένωση είναι μια εκ των ων ουκ άνευ πρόταση, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και για τα δύο ιδρύματα και κυρίως για το ΑΕΙ που αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα, αλλά και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας που οδηγούν σε τραγικές μειώσεις των προϋπολογισμών και περικοπές δαπανών».
Σε μια τέτοια περίπτωση, τόνισε ο κ. Χαραλαμπίδης, δεν θα υπάρχει νικητής και ηττημένος, «δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «μια τέτοια προοπτική θα γίνει σε βάθος χρόνου, με αξιολόγηση των δομών και σε σχέση με το νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εμείς πιστεύουμε πως ο ρόλος του ΤΕΙ είναι σημαντικός και πρέπει να μετεξελιχθεί σε ΑΕΙ με βάση και την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Καστοριά, όπως έχει ακουστεί σε διάφορα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Ο κ. Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών που θα γίνουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11:30 το πρωί στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας «Σπύρος Αρσένης» στην Κοζάνη και εντάσσονται στις δράσεις του Ιδρύματος που φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια από την ίδρυσή του ( 1976-2011).
Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση αυτή θα είναι τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics Βασίλης Κασιμάτης και Έλσα Πιτσάκη. Στην εκδήλωση θα είναι παρούσα και η Κήρυκας Εθελοντισμού των Αγώνων σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου που με τη συνοδεία του κουαρτέτου «Plaza Ensemble» θα μας ταξιδέψουν στα “Τραγούδια του κόσμου”.
Ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ν. Ασημόπουλος από την πλευρά του συμπλήρωσε πως «φέτος συμπληρώνουμε 35 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΙ και προσπαθούμε να έχουμε μια σειρά εκδηλώσεων, που θα μας φέρουν κοντά στην κοινωνία. Μεταξύ άλλων θα έχουμε επισκέψεις από τα σχολεία της περιοχής, συνέδριο πληροφορικής στην Καστοριά, έναρξη λειτουργίας σε λίγες μέρες του ραδιοφώνου του ΤΕΙ, ενώ θα συμμετέχουμε στο διαγωνισμό για το σχεδιασμό της δάδας για τους Χειμερινούς   Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014».
Γιάννης Κωσταρέλλας – Εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ»
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria