“Ποια στοά είχε αναλάβει να ετοιμάσει τον καφέ του μακαρίτη Padoa-Schioppa? - OlaDeka

“Ποια στοά είχε αναλάβει να ετοιμάσει τον καφέ του μακαρίτη Padoa-Schioppa?

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Το ποιος ακριβώς ήταν στην πραγματικότητα ο σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού, μπορούμε να το διαπιστώσουμε στο άρθρο-σχόλιο του ιταλού γερουσιαστή Fernando Rossi, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στην Ελλάδα από το blog «Στοχασμός-Πολιτική», λίγες ημέρες μετά την πρόσληψή του από τον
Γιώργο Παπανδρέου: Ο ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi, για τον υπουργό του Padoa Schioppa και την πρόσληψή του ως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου!
Λίγες ημέρες πριν από τον αιφνίδιο θάνατο του, η ιταλική δεξιά τοποθέτησε τον κ. Tommaso Schioppa στη Διοίκηση του Ομίλου της FIAT, ώστε να «συνεισφέρει στην εξυγίανσή της»…
Το τελευταίο εξάμηνο, ο τεχνοκράτης νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος, είχε μια επανεμφάνιση στον πολιτικό-χρηματιστηριακό τομέα. Έγινε υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας λόγω της προσωπικής του σχέσης με τον κ. Πρόντι (υπουργός βιομηχανίας της δεξιάς το 1978 και μετέπειτα πρωθυπουργός της Ιταλίας με τη στήριξη της κεντροαριστεράς).
Εμφανίζεται στο προσκήνιο, μετά τον πολιτικό του εξευτελισμό και την αποκλειστική του ευθύνη για την πτώση της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Ιταλίας (1998), στις 3 Αυγούστου του 2010, με την πρόσληψή του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η νέα του ιδιότητα, δηλαδή οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας, μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγει τα πανιά του κ. T. Schioppa και αναλαμβάνει τη…
διεκπεραίωση πολλών χρηματιστηριακών υποθέσεων για τις «δουλειές» τραπεζών ευρωπαϊκών χωρών.
Το «κενό» που άφησε με τον αιφνίδιο θάνατό του, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, είναι τεράστιο και μπορούμε να το διαπιστώσουμε από τη νεκρολογία που εκφώνησε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Την επόμενη του θανάτου του, ο γερουσιαστής Fernando Rossi, αναρωτιέται: “Ποια στοά είχε αναλάβει να ετοιμάσει τον καφέ, μετά το δείπνο;”.
Η σιβυλλική φράση του κομμουνιστή F. Rossi (ήταν ο γερουσιαστής της κομμουνιστικής αριστεράς, που με την ψήφο του έριξε την κυβέρνηση Πρόντι, όταν ο υπουργός T. Schioppa ξεπουλούσε δημόσιες υπηρεσίες, μιλούσε για το «πόση ευτυχία φέρνει στον πολίτη η πληρωμή φόρων», πόσο δυσχεραίνουν την οικονομία τα «μαμμόθρεφτα, που αποφεύγουν τους φόρους ζώντας με τους γονείς τους»…), δεν θα είχε καμία σημασία αν ο «καφές» δεν ήταν το αγαπημένο «εργαλείο» δολοφονίας που χρησιμοποιεί η μαφία και οι μασονικές στοές.
Ρωτώντας τον F. Rossi, τι ακριβώς εννοούσε, μας δήλωσε χθες το βράδυ: «Ένα στέλεχος πολυεθνικών και κυβερνήσεων (σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού), με τόσες συχνές ιατρικές εξετάσεις και παρακολουθήσεις, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, φεύγει σε ένα μεγαλοπρεπές πάρτι, που όπως γνωρίζετε μετά το δείπνο προσφέρεται πάντα καφές…».
Συνεχίζει ο γερουσιαστής F. Rossi και επισημαίνει: «Έτσι δεν έφυγε, πριν λίγο καιρό ο τραπεζίτης από το Λουξεμβούργο; Τι μπορεί να σημαίνει η τοποθέτηση του κ. Schioppa στην FIAT; Εσείς γνωρίζετε αν στην Ελλάδα πρόσφερε υπηρεσίες μόνον στον πρωθυπουργό σας, ή και συμβουλές σε ελληνικές τράπεζες;».
Εμείς δεν γνωρίζουμε.
Απλώς διατυπώνουμε όσα λέγονται και γράφονται…
Άραγε, στην Ελλάδα εκτός από τις συμβουλές που έδινε στο Γιώργο Παπανδρέου, έδινε συμβουλές και σε ελληνικές τράπεζες;
Θα είχε ενδιαφέρον να γίνει γνωστό αν είχε και τέτοιες παράλληλες δραστηριότητες…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria